En Sıcak Konular

Başbakan Cem Uzan’ın makamdaki ilk günü...

18 Temmuz 2007 15:43 tsi
Başbakan Cem Uzan’ın makamdaki ilk günü... 

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Başbakan olursa ilk gün koltuğuna oturur ve o gün bir dizi işlem yapar. Peki ama neler yapar? İşte Başbakan Cem Uzan'ın makamındaki günü...

Nuh Gönültaş/Bugün

Başbakan’ın makamdaki ilk günü...

Sırtını mokasen koltuklara yaslayan Başbakan, Havana'dan getirttiği Cohiba Partag·s marka purosunu keyifle yaktı. Puronun koyu dumanını ciğerine çektikten sonra masanın üzerindeki düğmeye bastı. Danışmanı bir iki saniye içinde yanındaydı.

"Bana Hakan'ı bağla çabuk" dedi. Mavi gözlerinden özgüvenin sınırlarını zorlayan bir ego fışkırıyordu. "Ee, efendim" diye kekeledi danışman. "Nasıl bulacağız ki onu, kendisini interpol bile bulamıyor" "Ulan ne demek nasıl bulacağız. MİT'i devreye sok, JİTEM'İ devreye sok, gerekiyorsa 1-C uydumuzun yörüngesini değiştir ama onu bul" dedi gevrek gevrek gülerek. "Tabii efendim" diyerek çıktı danışman. Dokunulmazlığı da elde etmişti. İlk iş olarak milyar dolarları geçen ailesinin şirket borçlarını bir kalemde sildirecek ardından özel bir yasa çıkartıp Hakan'ı maliye bakanı yapacaktı.

Haberlerde kendisiyle ilgili neler var diye bakmak için plazma tv'yi açtı. Fakat o da ne, hiçbir kanal çalışmıyordu. Bir hışımla odadan çıktı, danışmanının yanına geldi. "Kardeşim, bu nasıl beceriksizlik, koskoca Başbakanlıkta uydu yayınları nasıl çalışmaz?"

"Efendim, siz dediniz ya gerekirse 1-C'yi devreye sokun diye. Biz de o uydunun yörüngesini değiştirdik. Kardeşinize ulaşmaya çalışıyoruz. Kendisi İsviçre'deki hesaplarınızdaki hesabı, Azor adalarındaki off-shore hesabına aktarıyormuş. Birazdan size dönecek" Bunu duyunca sevindi. "Hah işte devlet böyle yönetilir" dedi kendi kendine. "Kimi istersem şıp diye bağlayacaksın kardeşim" dedi yine kendine has süper egosuyla.

Sonra cebinden bir liste çıkardı. Üzerinde "Canına okunacaklar" yazıyordu. Çantasını açtı. Yatta çektirdiği ve orta parmağı havada işareti yapan fotoğrafını çerçeveletmişti. Onu tam karşısına koydu. Purosundan bir duman daha çekti. Bir anda gözlerinin önünden dolarlar, eurolar uçuşmaya başladı. "Eski günlerdeki gibi olduk be" dedi. "İlk iş olarak örtülü ödenekteki paraları, Azor'daki hesaplara bir aktaralım" dedi. Karşısındaki bilgisayardan örtülü ödenek hesaplarını açtı. "Üfff amma para varmış burada" dedi. Bu paralarla yedi ceddi kurtulacak, itibarını geri alabilecekti. "Dokunulmazlık da cepte. Bir de Hakan yanımda olsa süper olacak" diye söylendi. "Hemen halkın karşısına geçip onlara verdiğim sözleri unutmaları için bir ulusa sesleniş çekmek lazım" diye düşündü. İlk iş olarak da örtülü ödenekteki paraların önceki iktidar döneminde yağmalandığını, 100 milyar dolarlık açık olduğunu, bu açıkları kapatmak için bir müddet mazotta ve diğer kalemlerde vaat ettiği indirimleri yapamayacağını söyleyecekti.

"Süper fikir" dedi kendi kendine. Ekrandaki transfer düğmesine bastı. Paralar Azor'daki hesaba akmaya başlamıştı bile. Keyifle purosundan bir duman daha çekti.

 



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,801 µs