En Sıcak Konular

Zeki Sezer: Türkiye bu Başbakan'dan kurtuluyor

18 Temmuz 2007 15:13 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “22 Temmuzda yapılacak genel seçimlerde partisinin tek başına iktidara gelememesi durumunda siyaseti bırakacağı” yönündeki sözleriyle ilgili “Başbakan İnşallah bu sefer sözü

DSP Parti Okulu Liderlik Eğitimi Programının açılışında konuşan Sezer, geleceği gençler ve kadınlarla birlikte kuracaklarını, bunun için gerekli adımları attıklarını söyledi.

Türkiye'nin 22 Temmuzda, tarihinin en önemli seçimini gerçekleştireceğini, son 3 yıldır ülkede en çok çalışan partisinin bu seçimlere katılmayarak bir meydan okumayı gerçekleştirdiğini ifade eden Sezer, buna rağmen Türkiye'yi karanlığa sürükleyen iktidardan kurtulmak için yoğun bir çalışma yaptıklarını vurguladı.

Sezer, ülkeyi 4.5 yıldır yöneten iktidarın icraatlarını eleştirerek, “Karanlık iktidarı oluşturanlar kendilerine ampul simgesini seçmişler. Ampul sandık, balon çıktı” dedi.

İktidarın Türkiye'de gerileme neden olduğunu, toplumu ikiye bölme girişiminde bulunduğunu belirten Sezer, “Ama bunların iktidarları bölünecek. Bu millet onları hükümete değil, evine gönderecek” diye konuştu.

Artan terör olaylarına da değinen Sezer, şunları kaydetti:

“Son zamanlarda canımız çok yanıyor. Sıfır terörle bıraktığımız Türkiye'de, bölücü terör aldı başını gidiyor. Hükümet çaresiz. O nedenle 22 Temmuz, Türkiye'de teröre 'dur' diyemeyen bu hükümetten kurtulmak için bir fırsat. Bunu vatandaşlarımızın hakkıyla değerlendireceğine inanıyorum. Biz Türkiye'nin çocuklarını birbirine vurdurtmayacağız. Sayın Başbakan son günlerde 'Kimse doğuya gitmiyor, gidemiyor' diye kendince böbürleniyor. Barzaniler'e ödün veren, o nedenle de Doğu'ya gidebilmekle övünen Başbakan; geçen hafta Hakkari'de, Van'daydım. Öyleyse DSP orada da var.

Türkiye'nin bölgeleri etle tırnak gibi kaynaşmış. Kimse bizi 'Al kimlik, üst kimlik' diye bölmeye çalışmasın. Bizi bölmeye çalışanları vatandaşlarımız sandıkta paramparça lime lime edecek.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Başbakan Erdoğan'ın 22 Temmuz genel seçimlerinde partisinin tek başına iktidara gelememesi durumunda siyaseti bırakacağı” yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Sezer, şunları söyledi:

“Sayın Başbakan, geçmişte de 'değiştim' dedi, değişmedi. İnşallah onun gibi olmaz. Birçok sözler verdi. 'Çayda kotayı kaldıracağım' dedi, kaldırmadı. Fındık üreticisini abad edecekti olmadı. 3 yıl içinde milletin cebi para dolacaktı, olmadı. Başbakan Erdoğan İnşallah bu sefer sözünü tutar. Eğer bu sözünü tutabilirse, çok az bir süre kaldı, Türkiye bu Başbakan'dan kurtuluyor.”

hürriyet



Bu haber 209 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,914 µs