En Sıcak Konular

Tüzmen: Başbakan'ın 'bırakırım' sözü üzerinde düşünülmesi gerekir

18 Temmuz 2007 15:10 tsi
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Tek başıma iktidara gelemezsem siyaseti bırakırım' şeklindeki sözlerini 'Üzerinde düşünülmesi gereken bir açıklama olarak gördüğünü' bildirdi.

Tüzmen, Almada Center'da, gümrük çalışanları ile düzenlediği toplantıda, gazetecilerin, Başbakanın sözleriyle ilgili sorusu üzerine yaptığı açıklamada, 'başarılı olamayan siyasetçilerin gitmesi gerektiğini' söyledi.
     
Başbakan Erdoğan'ın, 'Tek başıma iktidara gelemezsem siyaseti bırakırım' şeklindeki sözlerini 'üzerinde düşünülmesi gereken bir açıklama' olarak nitelendiren Tüzmen, 'Bence gayet yerinde bir açıklama' dedi.
     
Tüzmen, geçmişte liderlik yapan, liderlik pozisyonunda olan birçok siyasetçinin, 'başaramazsam giderim' sözlerine rağmen yine siyaset sahnelerinde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     
'Bu siyasetçiler, geçmişteki sözleri hatırlatıldığında da 'kusura bakmayın arkadan o kadar ittiler ki mecbur kaldık' dediklerini görüyoruz. Onlar 'taban istedi, ısrarlara dayanamadık' savunmasına sığınıyorlar. Oysa onlar başarısız olduklarında kenara çekilmeyi bilselerdi Türkiye siyaseti yeni insanlarla daha iyi noktalara gidebilirdi.
     
Bundan sonra herkes hesabını ona göre yapmalı. Biz başarısız olursak çekip gitmesini bilmeliyiz. Bu millet bize destek verdiği, bizi sırtına aldığı sürece devam etmeliyiz. 'Benden daha iyiler varsa buyursun gelsin' demesini de bilmek lazım. Bu nedenle Başbakanın sözlerini üzerinde düşünülmesi gereken bir açıklama olarak görüyorum.' Tüzmen, muhalefette yer alanların seçimde tek başına iktidar olamamaları halinde siyaseti bırakma sözü vermediklerinin hatırlatılması üzerine de 'Onay vermeyen muhalefet, daha önce de seçim kaybetti. Daha önce genel başkanlıktan ayrılacaklarını bile vaat ettiler ama dediğim gibi bunlar sözlerinde durmadılar. Bunları Türkiye'nin değerlendirmesine bırakıyorum. 22 Temmuz'da bunlara gereken dersi, halkın vereceğine inanıyorum' diye konuştu.
    
GÜMRÜKÇÜLERLE TOPLANTI
     
Tüzmen, gümrük çalışanları ve stajyerlerine hitaben yaptığı konuşmada da, ihracatın 100 milyar dolarlara doğru ilerlediğini anımsatarak, 'Biz bunu tek başımıza yaptık. Gümrükleri otomasyona geçirdik, orada görev yapan isimsiz kahramanlarımızla rekorlar kırdık' dedi.
     
İthalat ve ihracat işlemlerinin artık 24 saat içinde tamamlandığını anımsatan Tüzmen, şunları kaydetti:
    
'Bu teşkilatta işi bilen arkadaşlarım var. Biz ihracattaki rekorun yanı sıra yakalamada da rekor kırdık. Avrupa kıtasındaki yakalanandan çok daha fazla eroini iki ayda ele geçirdik. Birilerinin ayağına basıyoruz bu işleri yaparken. Ancak, gümrükte çalışanlar bana inanmış arkadaşlar. Gümrükler bu kadar özverili çalışmasaydı bugünlere gelemezdik. Onlar olmasaydı bu başarı hikayesini yazamazdık.' Tüzmen, yapacakları daha çok çalışma olduğunu, Avrupa gümrüklerine uygulanan sistemi getirmek istediklerini ifade ederek, 'Burada zorlukların içine gireceğiz. Benimle çalışan düzgün adamları sonuna kadar desteklerim, bana yakışan adamla çalışırım. İyi çalışsın fedakarlık yapsın, canımı yesin, bir yerlere getiririm.'
 

habervitrini



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs