En Sıcak Konular

CHP'de 300 kişi istifa etti

18 Temmuz 2007 14:36 tsi
İzmir'de CHP'den 300 kişi istifa etti. Gerekçe olarak partinin sosyal demokratlıktan, halk ve demokrasi kültüründen uzaklaşması gösterildi.

İstifa edenlerden bazıları, daha önce CHP'den istifa eden ve şu anda AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Erdal Kalkan'ı destekleyeceklerini açıkladı. İstifa dilekçelerinin, İzmir'de şu anda CHP'nin il ve ilçe başkanlarının bulunmaması sebebiyle Ankara'daki parti genel merkezine teslim edileceği belirtildi.

Aralarında daha önce partinin üst kademelerinde görev almış, halen görevde olan il genel meclis üyeleri, eski il ve ilçe yöneticilerinde bulunduğu müstefiler, Konak Vapur İskelesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan, partinin çeşitli kademelerinde görev almış Hüsnü Boztepe, "CHP'nin bugünkü yöneticileri savaş çığırtanlığı yapmaktadır ve parti militarist bir yapıya bürünmüştür." dedi.

CHP'nin sosyal demokrat yapısından gitgide uzaklaştığını belirten Boztepe, "27 Nisan e-muhtırasına karşı durmak yerine onu haklı gösteren çağrışımlarda bulunmayı çağdaş bir CHP'ye asla yakıştıramadım." diye konuştu.

Partide yıllarca görev almış olan Ahmet Ertem ise AK Parti adayı olan eski CHP'li Erdal Kalkan'ı destekleyeceklerini belirtti. Ertem, "Aramızda bağımsızlara ve GP'ye oy verecek kişiler var. Bizim amacımız birilerine destek vermek değil ama ben Kalkan'a oy vereceğim. Partiden istifa eden diğer bazı kişiler de Kalkan'a oy verecek. CHP'nin sosyal demokrat olmadığını dünya görüyor. Bizim tabanımız bugün AKP'ye oy veriyor. Bunun tek sebebi CHP'dir." dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın parti içi demokrasi yollarını kapattığını söyleyen Ertem, "Baykal bu işi beceremeyecek. CHP'nin sosyal demokrat anlayışta olacağını, üzerine yapışan etiketten kurtulacağını sanmıştık." diye konuştu.

zaman



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,204 µs