En Sıcak Konular

367 tehditçileri Bursa'da yakalandı

18 Temmuz 2007 14:30 tsi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet-vekillerine "evlat acısı çekmek istemiyorsanız Meclis'e gitmeyin" mesajı göndererek tehdit eden üç zanlı Bursa’da yakalandı.

Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi bazı ANAVATAN’lı, DYP’li ve bağımsız milletvekillerini ‘oylamaya’ katılmamaları için ölümle tehdit eden üç zanlı Bursa’da yakalandı.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı oylaması öncesinde bazı muhalefet partilerine üye milletvekilleri ile bağımsız milletvekillerinin cep telefonlarına gönderilen mesajlar ile tehdit edildiklerini açıklamıştı. Başbakan Erdoğan, ismini açıklamadığı vekillerin tehdit edildiğine yönelik bilgileri şu cümlelerle açıklamıştı: Bazı vekillere ‘evlat acısı çekmek istemiyorsanız yarın Meclis’e gitmeyin. Yoksa evlat acısı çekersiniz’ şeklinde tehditler geldi. MİT’e ve Emniyet’e talimat verdim. Bu konuyu aydınlatacağız.

MİT Müsteşarlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, tehdit olayı ile ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Gizli yürütülen soruşturmada, vekillerin cep telefonlarına SMS ile tehdit mesajlarının Bursa’dan gönderildiği tespit edildi.

Tehdit olayına adı karışan üç zanlı bir süre izlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen soruşturmada dün operasyon için düğmeye basıldı. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Bürosu’ndan iki özel ekip operasyon için Bursa’ya gönderildi. Ankara’dan giden ekip ile Bursa KOM Şubesi ekipleri daha önceden adresi belirlenen üç ayrı adrese ‘eş zamanlı’ operasyon düzenledi. Üç zanlı kıskıvrak yakalandı. Zanlılar sorgulanmak üzere Ankara’ya getirildi.

ÖRGÜT BAĞLANTISI

Polis, SMS tehdidinde kullanılan cep telefonları ile bilgisayarlara da el koydu. Zanlılarla ilgili ilk soruşturmada herhangi bir örgüt bağlantısı bulunamadı. Zanlıların, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 sayısına ulaşılamaması için bazı ANAP’lı, DYP’li ve bağımsız vekilleri e-mail ve cep telefonu ile tehdit ettikleri anlaşıldı. Zanlıların ‘Tehdit için kimseden talimat almadık. Kendi kararımızla bu işi yaptık’ dedikleri belirtiliyor.

Star gazetesi
 



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs