En Sıcak Konular

PKK'lıyı kaçıran Viyana'ya öfke

18 Temmuz 2007 14:26 tsi
Türkiye'den Avusturya'ya Ali Rıza Altun kınaması... Bakan Gül, Interpol'ün aradığı bir teröristin AB üyesi Avusturya'dan uçakla Irak'a gitmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK yöneticilerinden Ali Rıza Altun'u, yakalayıp teslim etmeyen Avusturya'nın kınanacağını açıkladı. Gül, Interpol tarafından arananan bir teröristin AB üyesi Avusturya'dan uçakla Irak'a gitmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Fransa'da tutuksuz yargılanan, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki elebaşılarından Rıza Altun'un Irak'ın kuzeyine kaçması ile ilgili olarak Gül, "Bununla ilgili bugün Avusturya Büyükelçisini davet edip, Avusturya nezdinde bu kınanacak" dedi.
 
"Interpol tarafından aranan bir teröristin bu şekilde kendi topraklarından geçmesine zaten müsaade etmemeleri lazım" diyen Gül, "Bir de uçağa binmesi, uçakla bir ülkeden başka bir ülkeye transfer edilmesi kabul edilebilecek bir husus değil" diye konuştu.
 
Ali Rıza Altun Irak'a kaçmıştı
 
Fransa'da tutuksuz yargılanan, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki elebaşlarından Rıza Altun'un Kuzey Irak'a kaçtığı belirlenmişti.
 
Altun'un Fransa'dan önce Avusturya'ya gittiği, burada 4 Temmuz tarihinde gözaltına alındığı, ancak adli gözetim altında bulundurulmak koşuluyla serbest bırakıldığı bildirilmişti.
 
Aralarında Rıza Altun ve Nedim Seven gibi bölücü örgütün Avrupa'daki elebaşılarının da bulunduğu 8 PKK mensubunun, 23 Şubat tarihinde Paris'te çıkartıldıkları istinaf mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmaları kararlaştırılmıştı.
 
Paris'te 5 Şubat günü düzenlenen operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün başkentteki merkezi konumundaki bir "kültür merkezi"ne baskın düzenlenmiş, çeşitli evrak ve bilgisayarlara el konmuştu.
 
Buraya düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa'daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris'in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı bildirilmişti.
 
Tutuksuz yargılanmalarına karar verilenlerin, teröre mali kaynak sağlama dışında, "organize suç" ve "kara para aklama" suçlarından haklarında dava açılmıştı.
 
Fransız basını, tutuksuz yargılanmalarına karar verilenlerin uyuşturucu kaçakçılığı yapmaları olasılığının ciddi düzeyde gündemde olduğunu yazmıştı.
 
Paris'teki operasyon, geçen yıl, 2 PKK'lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin euroyu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti.
 
Fransa'da terör örgütü PKK'nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.

CNN Türk
 



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs