En Sıcak Konular

Hava-İş Sendikası grev kararı aldı

18 Temmuz 2007 14:23 tsi
Atatürk Havalimanı'nda çalışan yaklaşık 11 bin 500 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde Türk Hava Yolları A.O. ve THY Teknik A.Ş ile işçi sendikası Hava-İş'in uzlaşamaması üzerine sendika yetkilileri, grev kararı aldı.

Cuma günü THY Genel Müdürlük binasına asılacak olan kararın ardından en kısa sürede grev uygulamasına geçileceği belirtildi.

Hava-İş Sendikası Bakırköy Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY yönetimini uzlaşmaya yanaşmamakla suçladı. Toplu sözleşme için önerdikleri maddelerin tamamının tartışılmadan reddedildiğini belirten Ayçin, grev nedeniyle doğabilecek sorunlardan ve zararlardan THY yönetiminin sorumlu olacağını kaydetti. İşçilerin özlük haklarının iyileşterilmesi, çalışma sürelerinin kısaltılması, mesai ücretlerinin iyileştirilmesi gibi çeşitli konularda önerilerde bulunduklarını kaydeden Ayçin, "Tekliflerimizi bizimle görüşmeden tartışmadan reddettiler. Görmezden geldiler. Karşımıza taşeron yetkililer çıkardılar. Gelinen noktada geri adım atmayacağız." dedi. Sendika olarak işçiler için ilk altı ay için yüzde 23,9 ikinci altı ay için enflasyon oranı artı yüzde 5 oranında zam talep ettiklerini dile getiren Ayçin, buna karşı bir yıl için yüzde 10 zam önerdiler." dedi.

Sendika olarak hiçbir kurum kuruluş ve şahsın maddi zarara uğramasını istemediklerini aktaran Ayçin, "2007 yılında turist patlaması bekleniyor. Bizim bunu düşünerek greve gitmememiz isteniyor. Grev bizim en doğal hakkımız. Bunu önerenler eleştirilerini başka yerlere yönlendirsinler. Biz herşeyimizi bu şirkete verdik. Bu şirketi bir marka haline getirdik. Ekonomik olarak şirket çok iyi durumda. Bizde hakkımızı istiyoruz" diye konuştu. Grev kararını Cuma günü Genel Müdürlük binası ve Teknik AŞ'nin B kapısına asacaklarını ifade eden Ayçin, uygulamaya da en kısa sürede gideceklerini söyledi. Uçuş güvenliğini tehlikeye düşürmemeye dikkat edeceklerini söyleyen Ayçin, "Bunun dışında, kabinde, yer hizmetlerinde, teknik servisde ve buna benzer bir çok bölümde sorunlar yaşanabilir." dedi.

Ayçin'nin basın toplantısı sırasında salonda bulunan kalabalık sık sık slogan attı. "İşçiyiz haklıyız hakkımızı söke söke alırız, THY şaşırma sabrımızı taşırma," şeklinde slogan atan işçiler, Ayçin'e alkışlarla destek verdi.

haber10



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs