En Sıcak Konular

Erdoğan, Konya'da gövde gösterisi yaptı

18 Temmuz 2007 13:49 tsi
Başbakan Erdoğan Isparta'dan sonra geldiği Konya'da tam bir gövde gösterisi yaptı. Hükümet Meydanı ve meydana bağlantılı caddelerin tamamı hınca hınç doldu.

Konya'da Emniyet'e göre AK Parti Lideri Konya'da 90 bin civarında vatandaşa hitap etti. Erdoğan'a övgüler dizen pankartların yanı sıra, meydana bakan bir binanın cephesine asılı duran Erbakan'ın fotoğrafının yer aldığı "Anladık ki sensiz olmuyor." yazılı afişi ilginç bir görüntü oluşturdu.

Konya'da 'tek başına iktidar olamayan siyasetten çekilsin' restine ilaveler yapan Erdoğan, "Gelin üçümüzde bir karar verelim. Milletin önünü tıkamayalım. Diğerlerini zaten bırak. Bu üçlüden kim tek başına iktidar olamazsa buradan çekilmeye evet diyebiliyor mu ? Ben buna varım. Sayın Baykal sende çekilmeye evet diyor musun? Sayın Bahçeli sende çekilmeye evet diyebiliyor musun? Buyurun. Diyemezler. Niye? Çünkü bunlar yeni bir kızıl elma oluşturabilir miyiz, bunun gayretindeler. Bakınız oyun başka, tezgah, başka dert başka. Acaba AK Parti'nin 400 vekil çıkarmasını nasıl engelleyebiliriz."

Erdoğan'ın konuşması sırasında muhalefet sık sık yuhlandı.

Bir ara CHP Lideri için kalabalıktan, "Şerefsiz Baykal" tezahüratı yapılınca, Erdoğan müdahale etti ve "AK Parti'nin mitinginden böyle sözler çıkmasın."dedi.

Konya'nın çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan'ın konuşması sırasında vatandaşın biri 1962 tarihli bir gazete gönderdi. Erdoğan gazeteyi, "Bir tarihi eser daha geliyor herhalde gönder" diyerek istedi. Erdoğan da gazetedeki CHP hükümetiyle ilgili, "Aç ve işsiz insanlar sokaklara dökülmüştür."ifadesini okudu. İsim vermeden Cumhuriyet Gazetesine yüklenen Erdoğan, "Kendileri kiralık zihinlere sahiptir. Bu anlayışla şunu söylüyorlar. Evinizde 3 CHP oyu varsa birini MHP'ye verin diyor."şeklinde konuştu.

Yine isim vermeden muhalefet liderlerine seslenen Erdoğan, "Bunların barışla alakası yok. Kardeşlikle alakası yok. Yaşı nereye gelmiş dayanmış. Ayrılık tohumu ekmek için neyle uğraşıyor. Er veya geç gideceksin. Hiç olmazsa bir şey yazarken söylerken ülkenin geleceğine katkı yap. Hayatınız boyunca yapmadınız. Hayatınızın sonunda yapın. Mezara girdiğinizde er kişi niyetine diyecekler. Bu kavga bu öfke bu hakaret bu yalan niye?" Başbakan Erdoğan MHP için de, "Bunlar olsa olsa salon milliyetçisi olur." ifadesini kullandı.

Erdoğan Deniz Baykal'ın Başbakan Yardımcısı olduğu 1995'de faizin yüzde 121, enflasyonun yüzde 76 olduğunu aktardı.

haber10



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs