En Sıcak Konular

Ağar'dan Erdoğan'a ağır sözler

18 Temmuz 2007 13:14 tsi
Ağar'dan Erdoğan'a ağır sözler Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Tek başına iktidar olamazsam siyaseti bırakırım'' sözlerine ilişkin, ''Oturup böyle ipe sapa gelmez sözlerle siyaset gündemi yaratmaya çalışıyor'' dedi.

İzmir'de Bornova eski pazar yerinde partililerle kahvaltı yapan Ağar, ardından esnaf ziyaretinde bulunarak, çarşı çalışanları ve vatandaşlarla selamlaştı. Bornova ziyareti sırasında DP seçim bürosunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, seçim sürecinin başladığı günden bu yana geçen zaman zarfında, DP dışındaki hiçbir parti ve genel başkanın, Türkiye'nin sorunlarına çözüm ortaya koyamadığının, bunun yerine birbirlerine ağır hakaret ve sözlerle ortaya çıkmayı tercih ettiklerinin görüldüğünü ifade etti.

Bütün seçim dönemi içinde ucuz polemikler, hakaret, kavga çerçevesinin dışında, sadece ülke meseleleriyle ilgilenen ve çözümler ortaya koyabilen tek parti olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Mehmet Ağar, ''Bunun, vatandaşın sağduyusunda, aklı seliminde şuurunda büyük karşılık bulacağını bekliyoruz. Bundan da çok rahatsız olanlar var. Kendi kendilerine bir yerlerde çizdikleri hükümet, koalisyon modelleri var. Bunun, son 15 günde DP'nin olağanüstü çabası, milletin desteğiyle her yerde kırıldığı görülmüştür'' diye konuştu.

Bu noktada DP'nin hızlı yükselişinden çok üzüntü duyanların olduğunu ifade eden Ağar, ''Bir yerlerden itelenerek, desteklenerek Türkiye'de formül gerçekleştirilemez. Formülün tek sahibi millettir. Millet bu kararı verecektir. DP, bu noktaya kimseye boyun eğmeden geldi. Boyun eğdiği tek güç milletin iradesidir'' dedi.

-BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Isparta mitinginde kullandığı ''Tek başına iktidar olamazsam siyaseti bırakırım'' sözlerinin hatırlatılması üzerine DP lideri Ağar, şunları kaydetti:

''Başbakan, siyasette söyleyecek söz arıyor. Çiftçiye söyleyecek sözü yok, esnafa sözü yok, KOBİ'lere, işsizlere sözü yok, Türkiye'nin terör meselesinde çözümü yok, Türkiye'nin dış politikasında itibarını sağlamakta ağırlığı yok. Oturup böyle ipe sapa gelmez sözlerle siyaset gündemi yaratmaya çalışıyor. Türkiye'nin çözülecek problemlerini 4.5 senedir ne yaptın kardeşim?''

Başbakan'ın bu sözünde samimi olup olmadığı sorusuna Ağar, ''Benim meselem değil. Bundan önce millete verdiği sözleri keşke değerlendirse'' yanıtı verdi.

-BAŞBAKANA TELEVİZYONDA TARTIŞMA ÇAĞRISI-

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın kendisine terör konusunda yönelttiği eleştirileri hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan'ı bu konuda televizyon kanalında tartışmaya çağıran Ağar, şöyle dedi:

''Başbakana bir çağrım var, bütün danışmanlarını alsın gelsin, ben de tek başıma. İstediği televizyon kanalı, istediği meydanda tartışalım bakalım. Başbakanın terörü bizimle tartışmaya bilgisi gücü yeter mi acaba? Başbakan hayal satmakla meşguldür, gerçeklerden kilometrelerce uzak. Hayal satışlarının sonu gelmiştir. Gücü yetiyorsa gelsin, 3 gün de zaman var.''

Partisinden Şanlıurfa milletvekili adayı olan Sedat Bucak hakkında kesinleşen hapis cezasını değerlendirilmesi istenen Ağar, ''Bunun değerlendirmesi olmaz. Hukuk ne derse o olur'' diye konuştu.

haber10



Bu haber 232 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs