En Sıcak Konular

'AKP yüzde 40'la iktidar'

18 Temmuz 2007 13:04 tsi
'AKP yüzde 40'la iktidar' Seçimlere dört gün kaldı ve ekonominin kurmaylarından da aynı ses yükseldi. Ekonomiye yön veren kuruluşlar 'Ampül sönmesin' dedi.

Yeni Şafak, daha önce de patronların nabzını tutmuş, 22 Temmuz seçimlerinden beklentilerini sorarak gündem yaratmıştı. Patronlar AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini belirtmişti

Bu kez de ekonomiye yön veren sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen Yeni Şafak, aynı cevabı aldı. Ekonomi camiası da sandıktan AK Parti'nin tek başına iktidar olacarak çıkacağına inanıyor

 

 

Seçimin galibi AK Parti, MHP barajda

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin seçimlerden AK Parti'nin galip çıkacağına inanıyor. Parlementoya üç partinin gireceğine inanan Dinçşahin, bu partilerin AK Parti, CHP ve MHP olduğunu söylüyor. Dinçşahin'e göre AK Parti yüzde 35, CHP yüzde 25, MHP ise yüzde 11 oranında oy alacak. Diğer partiler barajı zorlayacak ama geçemeyecek. Dinçşahin, gerçeğe yakın olanların da var olduğunu ancak anketlerin çoğunun taraflı olduğunu belirtiyor.

 

Meclis'e 3 parti girecek koalisyon ihtimali zayıf

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı da 22 Temmuz'da sandıktan AK Parti'nin birinci olarak çıkacağını düşünüyor. AK Parti, CHP ve MHP'nin meclise gireceğine inanan Satıcı, Demokrat Parti ve Genç Parti'nin de meclise girmesinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtiyor. Seçimler sonucunda koalisyon ihtimalinin çok zayıf olduğunu vurgulayan Satıcı, AK Parti'nin tek başına hükümet kuracağını ifade ediyor. Seçim anketlerin bir öngörü amacı taşıdığını kaydeden Oguz Satıcı, anketlere bakış açısının önemli olduğunun altını çiziyor.

 

Anketlerin galibi seçimin de galibi

Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülseren Onanç, AK Parti'nin galip çıkacağı seçimde CHP, MHP ve bağımsız adayların meclise gireceğini söylüyor. 22 Temmuz'da gerçekleşecek genel seçimde AK Parti'nin yüzde 35, CHP'nin yüzde 25 ve MHP'nin yüzde 11 oy oranında alacağına inanan Onanç, toplam 26 bağımsız adayın da parlementoya gireceğini düşünüyor. Koalisyon olma ihtimali bulunduğunu kaydeden Onanç, seçim anketlerinin de tutacağına inanıyor.

 

AK Parti yüzde 40 alır

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat da sandıktan tek parti iktidarı çıkacağına inanıyor. Meclise üç partinin gireceğini düşünen Bolat, yeni parlementonun AK Parti, CHP ve MHP'nin içinde bulunduğu bir yapıya sahip olacağını kaydediyor. Bolat'a göre AK Parti'nin birinci olacağı seçimlerde AK Parti yüzde 40, CHP 20 oy alacak. MHP ise barajı zorlayacak. AK Parti'nin hükümeti tek başına kuracağını söyleyen Bolat, birkaç kuruluş hariç güvenilir anket yapan şirket bulunmadığını, seçim anketlerinin sipariş üzerine yapıldığını belirtiyor.

 

CHP ikinci MHP üçüncü

Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu'na göre AK Parti'nin galip çıkacağı 22 Temmuz genel seçimlerinde ve hükümeti de yine tek başına AK Parti kuracak. Seçimlerin ardından meclise dört parti gireceğini belirten Alaattin Kameroğlu bunları sırasıyla AK Parti, CHP ve MHP'olarak sıralıyor. Kameroğlu Demokrat Parti'nin de ancak barajı

geçebileceğini savunuyor. Kameroğlu'na göre genel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 27, CHP'nin yüzde 25, MHP'nin yüzde 15 oranında oyu olacak,. Kameroğlu, Demokrat Parti 'nin de barajı zorlayacağına düşünüyor. Alaaddin Kameroğlu, seçim anketlerine güvenmiyor. Kameroğlu'na seçim anketleri kim tarafından yaptırıldıysa onun görüşünü yansıtıyor.

 

Yüzde 40'la tek başına iktidar olur

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli de seçimlerin galibinin AK Parti olacağına ve hükümeti tek başına kuracağına inanıyor. Meclise 3 partinin gireceğine inanan Sesli, bu partilerin AK Parti'nin yanısıra CHP ve MHP olacağını söylüyor. Sesli'ye göre AK Parti genel seçimde yüzde 40, CHP yüzde 22, MHP yüzde 12 oranında oy alacak. Seçim anketlerini çok güvenilir bulmayan Hazim Sesli, genel anketlere bakıldığında sonucun aşağı yukarı belli olduğunu dile getiriyor.

 

Kazanan belli meclis 3 parti

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da sandıktan tek başına AK Parti'nin çıkacağı görüşünde. Meclise AK Parti, CHP, MHP ve Genç Parti'nin meclise gireceğini belirten Timur Bayındır, AK Parti'nin yüzde 30, CHP'nin yüzde 25, MHP'nin yüzde 15 oranında oy alacağını düşünüyor. Bayındır'a göre Genç Parti barajı zorlayacak. Bayındır, seçim anketlerine güvenmiyor.

 

Seçimde sandıktan tek parti çıkacak

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise meclise AKP, CHP ve bağımsızların meclise gireceğini, MHP, DP ve Saadet Partisi'nin barajı zorlayacağını savunuyor. AK Parti'nin yüzde 37 oranında oyla hükümeti kuracağını kaydeden Ahmet Aksu, CHP'nin yüzde 23 oy alacağını, 30 bağımsız adayın da meclise gireceğini düşünüyor. Aksu'ya göre MHP, DP ve Saadet Partisi barajı zorlayacak. Aksu. seçim döneminde yapılan anketleri ise güvenilir bulmuyor.

 

AK Parti ipi göğüsler

HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu'ya göre ipi AK Parti göğüsleyecek. AK Parti'nin dışında CHP'nin ve bağımsızların meclise gireceğini inanan Uslu, Ak Parti'nin yüzde 40, CHP'nin yüzde 20, MHP'nin yüzde 10 oranında oy alacağını, 30 bağımsız adayın da meclise gireceğine inanıyor.

 

 

 

 

 



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,577 µs