En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'nin olay resimleri

18 Temmuz 2007 12:55 tsi
Devlet Bahçeli'nin olay resimleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı PKK'ya destek veren DTP'lilerle işbirliği yapmakla suçlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır'da çekilen resimleri internette dolaşmaya başladı. İşte MHP çevrelerinde de şok etkisi yaratan görüntüler...

Son günlerde AK Parti lideri Erdoğan'ı PKK'ya destek veren DTP'lilerle işbirliği yapmakla suçlayan MHP lideri Bahçeli'nin 2000 yılında Diyarbakır'da çekilen olay resimleri internette elden ele dolaşmaya başladı..

Büyük ilgi gören resimler, 2000 yılında idam cezasının kaldırılması talepleri, Kürtçe televizyon ve eğitim olanağı tartışmalarının doruk noktasına ulaştığı bir dönemde Diyarbakır'daki bir ziyareti gözler önüne seriyor..

Resimlerde Bahçeli o dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan HADEP'li Feridun Çelik'le tokalaşıyor ve başkanı konuşmasından dolayı alkışlıyor. Feridun Çelik de bu jeste karşılık Bahçeli'ye bir demet gül hediye ediyor..

Miting meydanlarında "iktidara geldiğinde Öcalan'ı asacağım" diyen, AK Parti'yi APO'yu asmamakla, Erdoğan'ı ise bölücülerle işbirliği yapmakla suçlayan Bahçeli Türkiye Cumhuriyeti aleyhine defalarca çeşitli ithamlarda bulunan Başkan Çelik'le çekilen bu görüntüleri MHP çevrelerinde de şok etkisi yarattı..

Sonsayfa'nın bu konuda görüşlerine başvurduğu MHP Konya Milletvekili adayı eski bakan Faruk Bal, görüntüleri doğrulayarak, "Ben de o gün o ziyarette vardım. HADEP'li Belediye Başkanı Sayın Genel Başkan'ı karşıladı ve burada yaptığı konuşmada, üniter devletten yana olduklarını, devletin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi. Bahçeli'de bu sözlerinden dolayı kendisini alkışladı. Sayın Bahçeli üniter devletten yana olduğunu söyleyen herkesi bugüne kadar alkışlamıştır, bundan sonra da alkışlayacaktır" dedi.

E-mailde Bahçeli'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde yaşanan bu sıcak girişimden dolayı çok etkilendiği ve dönüşünde Devlet Planlama Teşkilatı bütçesinden HADEP'li Diyarbakır Belediyesi'ne önemli bir kaynak aktardığı iddia ediliyor..

Feridun Çelik, Bahçeli ile bu sıcak temastan bir süre sonra Türk devletinin, PKK’ya karşı mücadele ettiği için özür dilemesi gerektiğini söyleyerek gündemi epey süre meşgul etmişti..

İşte Bahçeli'nin 2000 yılındaki o görüntüleri:


 

aktifhaber



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs