En Sıcak Konular

Milli Eğitim Bakanı Çelik hakkında suç duyurusu

18 Temmuz 2007 12:25 tsi
Türk Eğitim-Sen, OKS'de bazı adayların “diploma notunun yanlış hesaplandığı”na ilişkin iddialar üzerine, “Milli Eğitim Bakanlığına güvenin azaldığı” gerekçesiyle, Bakan Hüseyin Çelik'in, “Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kur

Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, Bakan Çelik hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk ve sendika avukatları, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı OKS sınavında her yıl aksaklıklar yaşandığını öne sürerek, Çelik'in, bakanlığı toplum gözünde “iş bilmez ve güvenilmez bir kuruluş” durumuna düşürdüğünü iddia etti.

OKS'de bazı adayların diploma notunun yanlış hesaplanmasının ardından toplumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak hiçbir sınav sonucuna “güven duymasının mümkün görünmediği” görüşünü savunan Koncuk, “Sadece OKS sınavlarını değil, yönetici ve öğretmen atamalarını da eline yüzüne bulaştıran, bu sebeple büyük tepkilere yol açan, Milli Eğitim Bakanlığını kamuoyu nazarında gayri ciddi bir kurum durumuna düşüren Hüseyin Çelik derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen olarak Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı'nı “güvenilmez bir kurum durumuna düşürmek, görev ve sorumluluklarını yeterince yerine getirmemek” suçlarından yargılanmasını istediklerini belirten Koncuk, yargının ve seçimlerden sonra oluşacak yeni TBMM'nin Hüseyin Çelik ile ilgili en doğru kararı vereceğinden şüphelerinin olmadığını söyledi.

Suç duyurusu dilekçesinde, orta öğretim başarı puanlarında yapılan değişiklikler sebebiyle bu yıl yapılan OKS sınavında yüzlerce öğrencinin mağdur olduğu ifade edilerek, bu durumun 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 7. maddesinde düzenlenen “eğitim hakkının” engellenmesi kapsamına girdiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, “yapılan yanlışlıklar okyanusta bir damla gibidir” sözüne de yer verilen suç duyurusu dilekçesinde, Çelik'in bu açıklamasıyla vatandaşları ve görevini ciddiye almadığını gösterdiği savunuldu.

Dilekçede, OKS'de bazı adayların “diploma notunun yanlış hesaplandığı”na ilişkin iddialar üzerine, Milli Eğitim Bakanlığına güvenin azaldığı gerekçesiyle, Bakan Hüseyin Çelik'in, “Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama, görevi kötüye kullanma ve görevi savsaklama” suçlarından cezalandırılması istendi.

hürriyet



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs