En Sıcak Konular

17 milyarlık maaşın sahibi belli oldu

18 Temmuz 2007 11:25 tsi
Erdoğan'ın Edirne mitinginde "17 milyar maaş alıyor, doğruysa felaket" dediği kişi, eski Trakya Birlik Genel Müdürü Cemalettin Uslu çıktı. Uslu'dan ilginç bir düzeltme var.

MHP Edirne 1. sıra milletvekili adayı Uslu "Maaşım 17 bin değil 10 bin YTL idi" dedi.

Maaşının harcırahlar ve sosyal haklarla o rakama ulaşabileceğini belirten Uslu "Trakya Birlik'te maaş ve diğer haklar genel kurul kararıyla belirlenir. Benim son aldığım maaş 10 bin YTL'dir. Ancak buna harcırahlar ve diğer haklar dahil değil. Eklenirse o rakamı bulur" ifadesini kullandı.

1996 - 2005 arasında genel müdürlük yaptığını ve her yıl devlete ödediği vergiler için kendisine plaketler verildiğini belirten Uslu şöyle konuştu:
"Sayın Başbakanın bir milletvekili adayının maaşını muhatap alması ve bu şekilde saldırması, siyasi korkudan kaynaklanıyor. Şu anda Trakya Birlik Genel Müdürü 6 bin YTL net maaş alıyor. Buna diğer sosyal hakları eklediğinizde, 15 bin YTL'yi bulur. Ama buna itiraz edecek bir şey yok. Çünkü bu rakamları Trakya Birlik Genel Kurulu belirliyor."

Uslu'ya AKP'nin milletvekilliği adaylığı teklif ettiği, ancak tercihini MHP'den yana kullandığı da iddia edildi.

"Yanlış bilgilendirilmiş"

Konuyla ilgili olarak Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen de, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleriyle genel müdürün aylık ücreti ve yolluk miktarlarını Yönetim Kurulu'nun değil, ana sözleşme gereği Birlik Genel Kurulu'nun belirlediğini vurguladı. Sezen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "17 bin YTL olarak ifade edilen söz konusu ücret, birliğimiz eski Genel Müdürü Uslu'ya 1 Ocak - 5 Eylül 2005 arasında ödenen ücrettir. Birliğimizin 13 Ocak 2007'de yapılan genel kurul toplantısında; genel müdürün maaşı 1 Ocak 2007 itibariyle net 6 bin YTL, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin maaşı da kıdem tazminatı tavanı kadar net ücret (1960 YTL) ödenmesi şeklinde belirlenmiştir. Sayın Başbakanımızın bu konuda yanlış bilgilendirildiği ortadadır. Bazı kişilerin, Sayın Başbakanı seçim atmosferinin en yoğun olduğu bu dönemde siyasi gelecekleri uğruna yanlış bilgilendirerek zor duruma düşürmeleri etik değildir, siyasi nezaketle de bağdaşmamaktadır."

Uslu kimdir?

1956 Keşan doğumlu Uslu, 1979'da İÜ İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Trakya Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. İş hayatına 1980'de Trakya Birlik'te müfettiş olarak başladı. Aynı kurumda personel müdürlüğü, genel müdür yardımcılğı yapan Uslu, 1996 - 2005 arasında 10 yıl süreyle genel müdürlük görevini sürdürdü. Toplam 25 yıl Trakya Birlik'te çalıan ve bu kurumdan 2005'te emekli olan Uslu, halen Tekel Ürünleri Toptan Satıcıları Birliği'nde yatırım ve yönetim danışmanlığı yapıyor.

milliyet
 



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs