En Sıcak Konular

Siyaseti bırakamayanlar!

18 Temmuz 2007 09:49 tsi
Siyaseti bırakamayanlar! Başbakan Erdoğan'ın dün bir mitingde yaptığı "tek başıma iktidara gelemezsem siyasetten çekilirim" şeklindeki açıklama gündemde bomba etkisi yarattı. Sonra akıllara 2002 yılında siyasetten silinen ve görevi bırakmak zorunda kalan ancak sonra tekrar dön

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan dünkü mitinglerde yaptığı açıklamalarda tek parti olarak gelmemeleri halinde siyaseti bırakacağını belirtti. Erdoğan'ın bu açıklaması 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında siyaseti bırakacağını açıklayan liderleri hatırlattı. İşte 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında siyaseti bırakacağını açıklayan liderler...

Anadolu Ajansının 3, 4 ve 5 Kasım 2002 tarihinde geçtiği haberler

3 Kasım 2002----- Saat 22: 40

MHP lideri Bahçeli Genel Başkanlığı bırakıyor...

MHP'nin yüzde 10 oy kaybederek barajın altında kalması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "çekilip yerini yeni bir genel başkana bırakacağını" açıkladı.

"Seçim sonuçları netleşmiş bulunmaktadır. Milletimize hayırlı olsun. Bir parti tek başına iktidara geldiği anlaşılmaktadır. Her kişi ve kurum buna saygılı duymaktadır.

MHP yaklaşık yüzde 10 oranında oy kaybına uğrayarak barajın altında kalmıştır. Bu beklediğimiz birşey değildir. Sorumluluk bu nedenle Genel Başkan olarak şahsıma aittir. Bu nedenle 2003 yılında yeni bir genel başkan seçilmesi için kurultaya gidilmesini sağlayacağım. Partimizi hedefe taşıyacak yeni bir genel başkan seçimi için çalışacağım.MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''2003 yılında Büyük Kurultayı toplayacak olan MHP'yi yeni bir yönetime kavuşturmak ve yeni bir genel başkan önderliğinde kutsal davamızı hedefe taşıyacak yapıya kavuşturmak görevim olacaktır'' dedi.


--------------------------------------------------------------------------------

4 Kasım 2002 -- Saat 10:14

Çiller, kongreyi toplayacağını ve aday olmayacağını açıkladı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, partisinin büyük kongresini toplayacağını ve genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Çiller, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının millete hayırlı olmasını diledi.

Çiller, ''Parti tüzüğünün bana verdiği yetkiye dayanarak, DYP'nin büyük kongresini toplayacağımı ve genel başkan adayı olmayacağımı kamuoyuna duyuruyorum'' dedi.

Çiller'in Özel Kalem Müdürü Serdar Şimşek, milletvekili seçimlerinin ardından DYP lideri hakkında çıkartılan ''depresyona girdi, iğneyle uyutuluyor'' şeklindeki iddialar üzerine, Yeniköy'deki yalının önünde bekleyen gazetecilere açıklama yaptı.

Şimşek, Çiller'in, gün boyunca DYP Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle telefon aracılığıyla görüşmeler yaparak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Söylentilerin kesinlikle dedikodudan ibaret olduğunu vurgulayan Şimşek, bunun, Çiller'in medyanın önüne çıkmasını sağlamak amacıyla yapıldığını ileri sürdü.

DYP Genel Başkanı'nın, ''kendisine bağlılıklarını bildirmek için arayan partilileri bile kabul etmediğini'' anlatan Şimşek, Çiller'in çalışmalarını İstanbul'da sürdüreceğini kaydetti.

Şimşek, gazetecilerin ''Sayın Çiller, genel başkanlığın yanında aktif siyaseti de bırakıyor mu?'' şeklindeki sorularını ise yanıtlamadı. Gazetecilerin Tansu Çiller'le görüşmek için ısrarlı taleplerini geri çeviren Şimşek, DYP Genel Başkanı'nın uygun gördüğü bir tarihte İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapabileceğini sözlerine ekledi.


--------------------------------------------------------------------------------

4 Kasım 2002 ---- Saat 15:30

Mesut Yılmaz genel başkanlığı ve siyaseti bıraktı....

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, ANAP olarak yeniden yapılanma ihtiyacı içinde olduklarına inandığını belirterek, ''Bu yeniden yapılanmaya imkan sağlamak için hem ANAP Genel Başkanlığı'ndan hem de aktif politikadan ayrılmayı kararlaştırdım'' dedi.

Yılmaz, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, bugünden itibaren Türk siyasetinde yeni bir dönem başladığını belirterek, siyasetin bu seçim sonucuna göre yeniden yapılanacağını söyledi. Yılmaz, ''ANAP olarak, hatta merkez sağ olarak bizim de bir yeniden yapılanma ihtiyacı içerisinde olduğumuza inanıyorum. Bu yeniden yapılanmaya imkan sağlamak için hem ANAP Genel Başkanlığı'ndan hem de aktif politikadan ayrılmayı kararlaştırdım'' diye konuştu.

Bütün siyasi partilerin milletin verdiği karara saygılı olmak durumunda olduğunu ifade eden Yılmaz, bu seçim sonuçlarına göre teşekkül edecek yeni meclise ve meclisten oluşacak hükümete başarı diledi. Yılmaz, ''Seçimde ANAP'a oy veren bütün seçmenlere şükranlarımı sunuyorum'' dedi.


--------------------------------------------------------------------------------

4 Kasım 2002 ---- Saat 17:15

Başbakan Ecevit: Biz zaten partide değişiklik düşünüyorduk

Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hükümetin istifasını sunduğunu belirterek, Sezer'in de yeni hükümet kuruluncaya kadar göreve devam etmelerini istediğini bildirdi. Ecevit, Sezer'in bu isteğini yerine getireceklerini kaydetti.

Bahçeli ve Yılmaz'ın parti liderliklerinden ayrılacaklarını açıkladıklarını hatırlatan ve ''Siz de daha önce böyle bir açıklama yapmıştınız. Parti genel başkanlığından istifayı daha öne almayı düşünüyor musunuz?'' diye sorun bir gazeteciye ise Ecevit, şu yanıtı verdi: ''Konuşmalarımda da söylediğim gibi biz zaten partide bir değişikliği düşünüyorduk. Bunu defalarca açıklamıştım. Ancak bizim il kongrelerimizi yeniden yapmamız gerekiyor. Kongreleri tamamladıktan sonra kurultaya gideceğiz ve parti içindeki değişiklikleri de gerçekleştireceğiz.''

--------------------------------------------------------------------------------

4 Kasım 2002 ---- Saat 15:50

Sadece Kutan çekilmedi... Beklemeyi sürdürüyor...

SP Genel Başkanı Recai Kutan, ''Yetkili kurulların tamamını toplayacağız ve seçimin bir değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra nasıl bir çalışma düzeni içinde ne tedbirler alacağız, bunları belirleyeceğiz'' dedi.

Kutan, parti genel merkezinden ayrılırken, gazetecilerin, seçimle ilgili değerlendirmesini sormaları üzerine, milletin iradesini ortaya koyduğunu ve böyle bir seçim tablosunun ortaya çıktığını söyledi.

Seçim sonuçlarının, ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyen Kutan, ''Gayet tabii, millet iradesine bütün siyasilerin saygı göstermesi lazım. Aynı anlayış içerisinde milletin bu iradesine biz de SP'liler olarak saygı gösteriyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Çekilmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine da Kutan, önümüzdeki günlerde yetkili kurulların tamamını toplayacaklarını ve seçimin bir değerlendirmesini yapacaklarını söyledi. Kutan, ''Ondan sonra nasıl bir çalışma düzeni içinde ne tedbirler alacağız, bunları belirleyeceğiz. Ondan evvel herhangi bir şey söylemem mümkün değil'' dedi.

Kutan, bir başka soru üzerine de AK Parti'nin oy oranıyla ilgili bir değerlendirme yapmayacağını belirtti.


--------------------------------------------------------------------------------

5 Kasım 2002 ---- Saat 14:40

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da çekiliyor...

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, genel başkanlık görevinden ayrılacağını bildirdi.

Ufuk Uras, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Kasım seçimlerinde elde ettikleri sonucun, beklenti ve hedeflerine uygun bir tabloyu ortaya çıkarmadığını belirtti.

Uras, ''Yaşanan başarısızlığın sorumluluğu gereği, kuruluşundan bu yana sürdürdüğüm genel başkanlık görevimden ayrılıyorum'' dedi.

ÖDP'de, önümüzdeki günlerde olağanüstü kongre kararı alınacağını belirten Uras, şöyle devam etti:

''Bu kongrede aday olmayacağım. Türkiye'nin sosyalist sola olan ihtiyacına inancım nedeniyle bir üye olarak ÖDP saflarında mücadelemi sürdüreceğim.'' Seçimlerde solun genel olarak ciddi bir oy kaybına uğradığını, gelişmelerin, solun kendini ve mücadele anlayışını yeniden gözden geçirmeye ihtiyacı olduğunu açıkça ortaya koyduğunu kaydeden Uras, ''ÖDP, önümüzdeki günlerde bu gerçeği de dikkate alarak tartışacak ve kendini yenilemeyi bilecektir'' dedi.

Haber10



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,849 µs