En Sıcak Konular

MHP tabanı bu sözleri affetmez!

18 Temmuz 2007 09:34 tsi
MHP tabanı bu sözleri affetmez! MHP Milletvekili adayı eski Büyükelçi Gündüz Aktan'ın, “kader yoktur” sözüne tepki gösteren MHP eski Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, “Böyle laf etmişse tek kelimeyle cahildir. Bu sözleri MHP tabanı yemez” dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Adayı eski Büyükelçi Gündüz Aktan'ın, “kader yoktur” sözüne tepkiler sürüyor. Eski MHP Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, “Bu adam böyle laf etmişse tek kelimeyle cahildir. Çıkıp özür dilesin. Bu sözleri MHP tabanı yemez” dedi.
Aktan'ın İmam Maturidi'ye atfen söylediği, “O, kadere inanmaz. Bu çok önemli. Çünkü eğer kaderiniz yoksa, siz sorumlu ve ahlaklı birey olursunuz” sözleriyle ilgili Öztürk, “Bu adam böyle laflar etmişse tek kelimeyle cahil. İmam Maturidi'yi bilmiyor. En azından Amentüyü bilmek gerekir. Kadere iman, imanın şartlarındandır” diye konuştu.

AB KONUSUNDA NE YAPTI?

Aktan'ın din konusunda konuşmayı İlahiyatçılara bırakmasını ve dışişleri konusunda söz söylemesini isteyen Öztürk, Aktan'ın daha önce neler yaptığını açıklamasını istedi. Öztürk, “AB konusunda konuşsun. Geçmişte bugünkü MHP'nin söylemlerine ters olan söylemleri vardı. Çıksın bunlardan vazgeçtim desin. Bu zat Özal'ın danışmanlığını yapmış. AB'ye kayıtsız şartsız teslimiyette etkisi olmuş mu? O konuda ben yapmadım desin. Kendi sahasında konuşsun” ifadesini kullandı.

TABAN BU SÖZLERİ YEMEZ

MHP İstanbul Milletvekili adayı Aktan'ın MHP'ye zarar verdiğini vurgulayan Öztürk, “Sana ne Maturi'den? Bunları ilahiyatçılar konuşsunlar. Alimler, ilim adamlarımız konuşsun, sen otur oturduğun yerde. Gündüz Aktan'ın MHP'den aday olup da tabanın canını sıkmaya hakkı yoktur. Ben MHP milletvekilliği yaptım. Türk-İslam ülküsüne inan MHP tabanı bu sözleri yemez. Mümkün değil. Bu da o partiye zarar verir. Bunları neden söyledi? Eğer bunları söylediyse Ülkücü Hareket'ten, Türk-İslam ülküsüne inan ülkücülerden özür dilemesi lazım. Ben yanlış yaptım, böyle değil demesi lazım. Özür dilemek bir erdemdir, yapması lazım” diye tepki gösterdi.

MÜDERRİSOĞLU: KADER YOKTUR SÖZÜ YANLIŞ

Aktan'ın kaderle ilgili sözlerine eski müftü ve MHP Milletvekili Osman Müderrisoğlu da, “Yazının tamamını söylemeden bir şey söylemek mümkün değil. Kadere inanıp inanmadığını ben bilmiyorum. Hayır ve şer Allah'tandır. Biz buna böyle inanırız. Elbette insanın irade-i cüzziyesi vardır. Cüzzi iradesiyle insan iyiye veya kötüye yönelir. Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanırız. Kader yoktur ifadesi yanlış bence” dedi.

MHP'li Aktan: Kader yoktur ayet değişebilir

MHP İstanbul Milletvekili adayı eski büyükelçi Gündüz Aktan'ın İslam'daki kader inancına ilişkin sözleri MHP tabanında da büyük tepkilere neden oldu. Aktan, kadere inanmamanın sorumlu ve ahlaklı birey olmaya engel olduğunu iddia ederken, başörtülüler için kullandığı 'sıkmabaş' nitelemesi tabanda sıkıntılara neden olurken, İslami hassasiyet taşıyan kesimlerin tepkisine neden oldu. Kur'an ayetlerinin bir bölümünün uygulanmasının laiklikle bağdaşmayacağını da ileri süren emekli büyükelçi Aktan, bu ayetlerin tarihi-sosyolojik nitelikte olduklarını ve değişebileceği yolunda fetva bulunduğunu ile sürdü. Aktan'ın bu sözlerine tepki gösteren İlahiyatçı Prof. Abdülaziz Bayındır, “Bunları söyleyen kişinin Müslümanlıkla ilgisi kalmaz” dedi.

YENİ ŞAFAK
 



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,376 µs