En Sıcak Konular

Erdoğan'ın cebindeki son anket!

18 Temmuz 2007 09:09 tsi
Erdoğan'ın cebindeki son anket! Geçen hafta sonu yaptırılan en son anket Başbakan Erdoğan'ın cebinde. Ankete göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 42'ye çıktı. CHP ve MHP ise şöyle... Peki ya baraj sorunu olan partiler?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cebindeki son ankete göre Meclis'e 3 parti giriyor. Pollmark'ın yaptığı ve Başbakan Erdoğan'a önceki gün sunulan ankette; AK Parti'nin, oylarını geçen ay yapılan ankete göre arttırarak yüzde 42'ye çıkarttığı tespit edildi.

AK Parti'nin Pollmark'a yaptırdığı son anket geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Pollmark'ın yaptığı ankette CHP'nin oylarının yüzde 22 olduğu ortaya çıkarken, MHP'nin oy oranının ise yüzde 12 olduğu ortaya çıktı. Pollmark'ın yaptığı ankette AK Parti, CHP ve MHP dışındaki partiler barajı aşamıyor.

İP MHP'YE KAYBETTİRDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Erzurum mitinginde vatandaşın üzerine yağlı urgan atması da AK Parti'nin anketinde vatandaşlara soruldu. Ankete katılanların yüzde 80'i vatandaşın üzerine yağlı urgan atılmasına tepki gösterdi. MHP'ye oy vereceğini belirten seçmenlerin yüzde 60'ı da miting meydanında vatandaşın üzerine yağlı urgan atılmasına tepki gösterdi.

AK PARTİ 300'Ü GEÇİYOR

Pollmark'ın yaptığı anketteki sonuçların 22 Temmuz seçimlerinde sandığa yansıması halinde AK Parti'nin tek başına hükümet kurabilecek gücü elde edeceğine dikkat çekiliyor. Meclis'te tek başına iktidar olabilmek için 276 sayısını geçmek gerekiyor. Pollmark'ın anketinden çıkan sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranını arttırmasına rağmen Meclis'teki sandalye sayısının 315-320 arasında olacağı hesaplanıyor. Pollmark'ın anket sonuçlarına göre CHP'nin sandalye sayısı 135-140 arasında değişecek, MHP'nin sandalye sayısı ise 65-70 arasında olacak. Bağımsızların elde edeceği sandalye sayısının ise 25-30 arasında olması bekleniyor.

 

yeni Şafak

 



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs