En Sıcak Konular

"CHP, MHP'yi öperken ısırıyor"

18 Temmuz 2007 09:04 tsi
"CHP iktidarlarında en çok MHP'liler ezilmiştir. Milliyetçi polis, doktor, öğretmenler sürüldü.. Şimdi ne oldu da CHP-MHP aşkı başladı. Düne kadar eli kanlı, işkenceci diyorlardı" Adalet Eski Bakanı Cemil Çiçek CHP-MHP yakınlaşmasını eleştirdi.

AK Parti Ankara milletvekili adayları, Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, Nazlı Ergül ve Hasan Gazi Özer, Bugün Gazetesi'ni ziyaret etti. Çiçek ve beraberindekiler, Ankara Temsilcisi Murat Çelik ve Ankara Haber Müdürü Fırat Gazel’in sorularını yanıtladı.

“Bıçak sırtındaki bir iktidar koalisyondan beterdir" diyen Çiçek, “Koalisyon çıkarsa da Türkiye için iyi olmaz. Yakalanan istikrar ortamı yara alır" uyarısında bulundu. CHP ile MHP’nin koalisyon kuracağına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Çiçek, şöyle konuştu: “12 Eylül’den önce birbirinin gırtlağına sarılanlar, bugün bir araya getirilmek isteniyor. Oysa, geçmişte CHP iktidarları döneminde en çok MHP’liler ezilmiştir. Milliyetçi polis, öğretmen, doktor sürgüne gönderilmiştir. Bunlar ne çabuk unutuldu. Şimdi herkeste bir MHP aşkı başladı. Daha düne kadar eli kanlı, işkenceci, derin devletçi dediklerini bugün yere göğe sığdıramayanlar var. CHP, MHP’yi öperken ısırıyor aslında."

MUHALEFET PROBLEMİ VAR

Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirerek, “Türkiye’de iktidar probleminden ziyade muhalefet problemi var. Avrupai anlamda bir muhalefet partisi olmadığı için, demokrasinin bir ayağı topal kalıyor. Türkiye’de gerçek anlamda bir sosyal demokrat parti de yok. Muhalefetin DNA’sı ile halkın DNA’sı aynı değil. Birbirini tutmuyor. 15 genel seçimdir iktidar olamayanlar kendini sorgulamak yerine, başka yerlerden güç bulmaya çalışıyor" dedi.

KAYBEDEN GİTMELİ

Türkiye’de yıllardır seçim kaybettikleri halde koltuklarında oturmaya devam eden liderleri eleştiren Çiçek, “Seçimi kaybeden 1 saat sonra istifa etmesini bilecek. Türkiye’de kaybeden gittiği gün, demokrasi standardı yükseldi demektir” uyarısında bulundu.



Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs