En Sıcak Konular

Erdoğan bu kez Cumhuriyet'i vurdu

17 Temmuz 2007 22:20 tsi
Erdoğan bu kez Cumhuriyet'i vurdu Konya'da vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'ye seçim sonrası için çağrısın yinelerken bu kez en ağır tepkiyi Cumhuriyet gazetesine gösterdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Baykal, eğer tek başına iktidar olamazsan çekil, istifa et. Sayın Bahçeli, olamıyorsan çekil, istifa et. Olamıyorsam ben çekileceğim. Sen de çekil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Konya'nın Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına ''Aşk ve merhametin kılavuzu Mevlana'nın yurdundan, Şems'in şehrinden bütün Türkiye'ye bütün yeryüzüne sevgi ve muhabbetle selam olsun'' sözleriyle başladı. Hükümet icraatlarını anlatan ve pazar günü yapılacak genel seçimlere değinen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: ''22 Temmuz... Denizin sonu göründü. 22 Temmuz akşamı tek başına iktidar mı diyorsun Sayın Baykal? Tek başına iktidar mı diyorsun Sayın Bahçeli? Gelin üçümüz de bir karar verelim, milletin önü tıkanmasın. Diğerlerini zaten bırak. Bu üçlüden kim tek başına iktidar olamazsa çekilmeye evet diyebiliyor mu? Ben buna varım. Sayın Baykal sen de çekilmeye evet diyor musun? Sayın Bahçeli sen de çekilmeye evet diyor musun? Buyrun. Diyemezler, niye? Çünkü onlar yeni bir kızıl elma oluşturabilir miyiz? Onun gayretindeler.

Oyun başka, tezgah başka, dert başka. Acaba AK partinin 400 milletvekili çıkarabilmesini nasıl engelleriz, bunun hesabını yapıyorlar. Onun için de CHP'li bir milletvekili çıkmış diyor ki CHP eşittir MHP. Niye diyor bunu? Yani eğer CHP'ye oyunu vermezsen MHP'ye ver diyor. CHP'ye yakınlığıyla tanın bir gazete var biliyorsunuz. Adından da anlıyorsunuz zaten ya. Üzerine şöyle siyah bir bant çeker. Sıkılmadan, basın etiğine uymadan. Bunun dışında kendileri kiralık zihinlere sahiptir ve o anlayışla şunu söylüyorlar; (üç tane oyunuz varsa iki tanesini CHP'ye bir tanesini MHP'ye verin) diyorlar.

Hatta bir tanesi daha da ileri gidiyor. (Size daha önce MHP'liler kurşun sıkmıştı, bunu nasıl söylüyorsun?) denildiğinde verdiği cevap enteresan; (Evet bana kurşun sıktılar, ama Türkiye'nin geleceği için bunu söylemeye yazmaya mecburum) diyor. Akıl hocasıymış bu. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Bu ayrımcılık değil de nedir? Bu ülkeye fitne fesat sokmak değildir de nedir? Bu ülkeye kin ve nefret tohumu ekmek değildir de nedir? Bunların barışla alakası yok. Bunların kardeşlikle alakası yok.

Bunların Türk milletinin birlik ve beraberliğiyle alakası yok. Yaşın nereye gelmiş dayanmış. Bu ülkenin evladı olarak, ayrılık tohumu ekmek için neyle uğraşıyorsun. Gideceksin, er veya geç gideceksin.'' Bu kişilerin Türkiye'nin geleceği için hayatları boyunca bir şeyler söylemediğini ve yapmadığını savunan Erdoğan, ''hayatlarının son demlerinde bu insanların Türkiye için bir şeyler yapmaları gerektiği'' görüşünü dile getirdi.

AK Parti'nin ''Türkiye'nin istiklali ve istikbali için yola çıktığını'' söyleyen Erdoğan, siyasetteki amaçlarının ''Türkiye'ye hizmet etmek'' olduğunu vurguladı. Erdoğan, ''Bak Sayın Baykal, eğer tek başına iktidar olamazsan çekil, istifa et. Sayın Bahçeli, olamıyorsan çekil, istifa et. Olamıyorsam ben çekileceğim. Sen de çekil'' dedi.
 
Haber7



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,230 µs