En Sıcak Konular

Hz. Muhammet en büyük devrimci!

17 Temmuz 2007 20:37 tsi
Hz. Muhammet en büyük devrimci! İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 23 Temmuz'da TBMM'ye gireceklerini ve 3 yıl sonra da iktidar olacaklarını söyledi. Gazetecileri evinde konuk eden Perinçek'e namaz kılıp kılmadığı soruldu.

Perinçek, basın mensuplarını Gayrettepe'de kirada oturduğu evinde konuk etti. İP'nin Erzincan milletvekili adayı olan eşi Şule Perinçek, Rusya'da Rus arşivlerinde araştırma yapan oğlu Mehmet ve Şair Nedim İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan oğlu Can Perinçek'i gazetecilerle tanıştıran Doğu Perinçek, kızın Zeynep'in Fransa'da, Kiraz'ın da Çin'de olduğunu belirtti.

Perinçek, Türk devriminin teorisyenlerinden Mahmut Esat Bozkurt'un “Atatürk İhtilali” adlı kitabında Hazreti Muhammed'in “Yöneticileri fakir ölen milletler zengin olur, yöneticileri zenginleşen milletler de fakirleşir” sözüne yer verdiğini anlattı. İşçi Partisi'nin Türkiye'ye şeffaf ve saydam bir yönetim vaadettiğini kaydeden Perinçek, “Bizim kadrolarımızın en önemli özelliği bilgi, tecrübe ve namus birikimidir” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Perinçek, “Peygamberin bir sözü ile konuşmanıza başladınız. Perinçek değişti mi, namaz kılıyor musunuz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Ben namaz kılmıyorum. Halkımdan hiçbir zaman gerçekleri gizlemiyorum. Ben cenaze namazlarına katılarak cemaatle birlikte duruyorum ve kaybedilen kişiye son görevimi yapıyorum. Hazreti Muhammed çok büyük bir devrimcidir. Dünyanın en büyük devrimcilerinden biridir. Bir kabile toplumundan çok büyük bir uygarlığa geçişe önderlik etmiştir. Hazreti Muhammed yalnızca peygamber olarak değil, aynı zamanda büyük bir devrim lideri olarak ele alınmalıdır. Doğu Perinçek'in değiştiği falan yok. Sadece tecrübemiz artıyor. Hep emekçi halka, vatanımıza, Atatürk devrimine bağlı kalacağız. Marks, Engels ve Hikmet Kıvılcımlı'dan öğrenmediyse sol da benden şunu öğrensin; Hazreti Muhammet büyük bir devrim lideridir. Bu aynı zamanda Türkiye'de laiklik konusundaki yanlışları da düzeltecektir. Laik, anti-laik kamplaşması ile ilgili bazı yapay, gerçeğe dayanmayan nedenler var, o nedenleri de ortadan kaldıracaktır.”



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs