En Sıcak Konular

Washington Times Türkiye'deki seçimleri bakın kime sordu!

17 Temmuz 2007 18:07 tsi
Washington Times Türkiye'deki seçimleri bakın kime sordu! Türkiye sandık başına giderken dünyanın dikkati Türkiye'ye çevriliyor. Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washigton Times ise garip bir tercihle Türkiye'deki seçimleri bakın kime sordu.

Washington Times gazetesi Türkiye'deki seçimleri terörist Cemil Bayık'a sordu.

ANF News Agency adlı internet sitesinde yer alan bir habere göre Washington Times, Türkiye'nin ABD'den istediği PKK'nın iki numaralı isme Cemil Bayık'ı buldu ve bir röportaj gerçekleştirdi.

Washington Times gazetesi muhabiri Nicholas Birch’in, ‘’Kürtlerin ellerindeki oylar’’ başlıklı haberinde Türkiye’de Pazar günü yapılacak seçimler ele alındı. Haberde, "PKK’nin iki numaralı ismi" olarak tanıtılan Cemil Bayık ile yapılan röportaja yer verildi.

Bayık'ın gazeteye yaptığı açıklamalar ise bir hayli ilginç. Eli silahlı terörist Bayık'ın gazeteye söyledikleri aynen şöyle: "Türkiye demokrasi ile otoriter rejim arasında seçenek yapmakla yüz yüzedir..."

Bayık röportajda "Laiklik ve Kürler üzerindeki tartışmalar siyasi manevradır, iktidar güçlerinin etkinliklerini devam ettirmek amacıyla kullandıkları araçlardır" açıklaması yapıyor ancak PKK'nın neden son aylarda terör eylemlerini arttırdığı ile ilgili herhangi bir ipucu vermiyor. Bayık, "Biz savaşı sevdiğimiz için yapmıyoruz. Bize başka bir alternatif bırakılmadığı için savaşıyoruz. Savaşı besleyen ordunun kendisidir" diye konuşurken PKK'nın özellikle seçim döneminde terörist saldırılarını arttırması ilgi çekici bulunuyor. PKK ile yakınlığı ile bilinen DTP'nin bile ne olduğunu sorguladığı son dönemdeki saldırılar ile ilgili Bayık'ın her hangi bir cevabı yok!

PKK son aylarda uzaktan kumandalı bomba ve mayınlı saldırılarını arttırırken, Türkiye'yi Kuzey Irak'a çekmeye çalışıyor. Uzmanlar PKK'nın Türkiye'yi Kuzey Irak'a çekerek sorunu bölgesel hale getirmeye çalıştığını belirtiyor. PKK'nın saldırılarının sadece Türkiye'ye değil İran'a da yönelmesi dikkatlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde ele geçen PKK'lı teröristler itiraflarında Amerikalı askerlerin yardım ettiğini belirtmiş bu ABD ile Türkiye arasında krize yol açmıştı. Amerikan makamları yaptığı açıklama ile silahların Irak'taki şartlar yüzünden PKK'ya gitmiy olabileceğini, ancak kendilerinin bu silahları vermelerinin sözkonusu olamayacağını belirtmişti.

www.iyibilgi.com



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs