En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu, İzzettin Doğan'a kızdı

17 Temmuz 2007 17:35 tsi
BBP eski Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın oy verecekleri partilerin isimlerini açıklamasına tepki gösterdi.

Aleviler'in bir ya da birkaç siyasi partiye angaje edilemeyeceğini belirten Yazıcıoğlu, bunun haksızlık olacağını söyledi.

BBP genel başkanlığından istifa ederek Sivas bağımsız milletvekili adayı oylan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'ta seçmenlerle buluşmaya devam ediyor. BBP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yazıcıoğlu, bugün Hikmet Işık ve Kepenek caddeleri ile Belediye Çarşısı'nda esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Gezisi sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu, yeni Meclis'in çok renkli ve tartışmalı olacağını söyledi. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ilgilendiren konuların hemen Meclis'in gündemine alınacağını öngören Yazıcıoğlu, "Yeni Meclis, çok renkli ve tartışmalı olacak. Dengeler son derece nazik hale gelecek. Ve o Meclis'in önünde AB süreci, Kıbrıs ve Kerkük meselesi var. İçerde de Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ilgilendiren ciddi gündemlerin hemen Meclis'e geleceğine inanıyorum. Onun için bu Meclisi önemli sayıyorum" şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Yazıcıoğlu, Aleviler'in, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın laik cephe olarak gösterdiği partilere oy vereceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Doğan'ın, CHP, MHP, GP ve Yaşar Nuri Öztürk'ün HYP'sini adres göstermesinin haksızlık olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, bunu 'yukardan aşağıya sınırlama' olarak nitelendirdi.

Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Alevi vatandaşların herhangi bir siyasi partiye angaje edilmesi ve siyasi bir görüşle sınırlandırılması bir defa onlara haksızlıktır. O bakımdan bence Aleviler, yıllarca yaşanmış siyasi tecrübeleri de dikkate alarak daha bağımsız ve özgür bir şekilde oy kullanacaklardır. Bu konuda yukardan aşağı sınırlandırmalara boyun eğeceklerini düşünmüyorum."

Siyasetçileri düşman gibi görmediğini de ifade eden Yazıcıoğlu, onlarla bağımsız aday olarak yarıştığını söyledi. Yazıcıoğlu, Sivas'ın dışından bağımsız adaylarla Meclis'e gireceklerini ve grup oluşturacaklarını iddia etti. Yazıcıoğlu, seçim öncesi kendisiyle ilgili Sivas'ta gördüğü havayı ise bir hikaye anlatarak özetledi. Aleyhinde 'nasıl olsa kazanır, fazla oy vermeyin' şeklinde bir kampanya yapıldığını söyleyen Yazıcıoğlu, "Padişahın birisi ahalisine demiş ki, 'bu gece herkes bir kova süt getirerek
sarayın bahçesindeki havuza dökecek. Süt banyosu yapacağım'. Vatandaşlardan birisi de, 'nasıl olsa gece, ben havuza su döksem kim görecek?' düşüncesiyle su götürmüş. Sabah bakmışlar ki havuz suyla dolu. Bu hikaye beni özetliyor. Sivas'ın değişik yerlerinde 'nasıl olsa kazanır, fazla oy vermeyin' şeklinde kampanyalar yapılıyor. İnsanların birbirine güvenerek bu işi ortada bırakmamalarını istiyorum" diye konuştu.
Son olarak Yazıcıoğlu, vatandaşları seçime 2 gün kala Cuma günü saat 17.30'da Mevlana Meydanı'nda yapacağı mitinge davet etti.

haber7



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs