En Sıcak Konular

Bağımsız adayın mitinginde Öcalan’ın posteri açıldı

17 Temmuz 2007 17:13 tsi
DTP’nin Siirt’te destekleği bağımsız milletvekili adayı Osman Özçelik’in düzenlediği mitingde, Abdullah Öcalan’ın posteri ile terör örgütü PKK'yı simgeleyen flamalar açıldı.

Özcelik, “Türkiye’de Kürtler ana dilinde eğitim yapma olanağına sahip değiller. Bu bir devlet ayıbıdır. Hatta uluslararası sözleşmelere göre bu bir suçtur. İşsiz bıraktıkları, eğitimsiz bıraktıkları yurttaşların bu zaafından yararlanmak, onların yanlış oy kullanmasından medet umuyorlar” dedi.

DTP’nin Siirt’te destekleği bağımsız milletvekili adayı Osman Özçelik, Atatürk Bulvarı’nda miting düzenledi. Miting öncesi İsveç’ten gelen Rojda adlı sanatçı konser verdi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Osman Özçelik, “2002 seçimlerinde 2 milyon oy aldık parlamentoya giremedik. Diğer partiler 3-5 bin oyla halkı parlamentoda temsil ettiler. ANAP, Kürt sorununu demokratik, barışçıl yöntemler yerine, şiddete dayalı politikalar sürdüğü için şimdi yerlerde sürünüyor. DSP-MHP koalisyonu ile birlikte geldiler, onlar barış dili yerine savaşı kullandılar. Kürt sorunun çözümünde şiddetten başka yol bulamadıkları için onlar da yüzde 1’lere düştüler barajın altında kaldılar. AKP’de savaşın dilini kullanıyor. Bu seçimde değil ama bundan sonraki seçimlerinde AKP’nin kaderi DSP kaderinden farkı olmayacak” dedi.

Devletin görevinin yurttaşların ana dilinde eğitim görevini sağlamak olduğunu söyleyen Özçelik, şöyle konuştu:

“Türkiye’de Kürtler ana dilinde eğitim yapma olanağına sahip değiller. Bu bir devlet ayıbıdır. Hatta uluslararası sözleşmelere göre bu bir suçtur. İşsiz bıraktıkları, eğitimsiz bıraktıkları yurttaşların bu zaafından yararlanmak, onların yanlış oy kullanmasından medet umuyorlar. Vatandaş yanlış oy kullanacak ve Tayyip efendi başbakan olacak. Kürtler kendi kimliğiyle, kültürüyle kendi halkının öz oyu ile parlamentoda başı dik, anlı açık temsil edileceklerdir. Bizim parlamentoda tutumumuz savaşın dili olmayacak. Barışın ve diyaloğun dili olacak. Ülkedeki Kürtlerin demokratik taleplerini karşılamak şöyle dursun. Irak’ta bir statü kazanmış olan Kürtlerin bu kazanımlarını yerle bir etmek için operasyon düzenliyorlar. Irak’taki Kürtlere kazandıklarımız bu statüyü fazla bulunuyor ve selafet içinde yaşamaları isteniyor. ABD, Ortadoğu batağında kıvranıyor ve boğulmak üzere. Ey Türkiyem sen Ortadoğu’da hangi gücünle ne yapabilirsin.”

Mitinge katılan bir grup, çetebaşı Abdullah Öcalen ile örgütü simgeleyen flamalar açtı. Geniş güvenlik önlemlerini alındığı miting olaysız şekilde bitti.

hürriyet

 
 



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs