En Sıcak Konular

Yıldırım: Aleviler CHP'ye oy verecek

17 Temmuz 2007 15:21 tsi
Alevilik Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, seçim bildirgesinde taleplerine yer veren tek partinin CHP olduğunu belirterek, “Alevilerin taleplerine yer veren partiye oy vereceğiz’ sözü gereği olarak CHP'ye oy vereceklerdir” ded

Alevilik araştırmaları Merkezi Başkanı Yıldırım, Alevilerin hangi partiye oy vereceğiyle ilgili haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “Alevi toplumunun kime ve hangi partiye vereceği konusunda bir belirsizlik, kararsızlık söz konusu değildir” dedi. Yıldırım, seçim bildirgesinde Alevi taleplerine yer vermesi nedeniyle, toplumun bu kesiminin CHP’ye oy vereceğini belirtti. “Alevilerin ırkçı, şeriatçı partilere oy vermesi sözkonusu olamayacağı gibi Alevilerin taleplerini yok sayan partilere de eğilim duymaları düşünülemez” diyen Yıldırım, barajı aşması beklenen partilerden CHP dışındakilerin seçim bildirgelerinde Alevi taleplerinin yer almadığını ifade etti.

Yıldırım, 2007 Seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte Alevi kuruluşları, dernekleri, vakıfları ve cemevlerinin tamamının, seçime girecek siyasi partilerden, Alevilerin sorunlarına sahip çıkmalarını ve bildirgelerinde bu konudaki çözüm önerilerine yer vermelerini talep ettiklerini kaydetti.
Barajı aşması olası partilerin seçim bildirgelerine değinen Yıldırım, AKP’nin Alevileri yok saydığını savunarak, cemevleri ve zorunlu din dersi konuları ile Madımak oteline AKP’li belediye tarafından “Et Lokantası” ruhsatı verilmesi nedeniyle Aleviler ve AKP nin kavgalı ve mahkemelik olduğunu savundu. Yıldırım, “AKP, seçim bildirgesinde din hizmetleri başlığı altında, Alevilerin öteden beri karşı oldukları Diyanet İşleri Başkanlığı’nı güçlendirmeyi vaat etmektedir” dedi.

Yıldırım, MHP ile ilgili olarak da şunları ifade kaydetti:
“MHP seçim bildirgesinde: ‘Din eğitiminin okullarda devlet eliyle verilmesi sağlanacaktır. İlköğretim altıncı sınıftan itibaren din öğretimini desteklemek amacıyla seçimlik Kur’an-ı Kerimi Okuma ve Anlama, İlmihal Bilgileri okutulacaktır.' Seçim bildirgesinde yer alan bu ifadeler Aleviler açısından yağmurdan kaçarken doluya tutulmak anlamına gelmektedir. Irkçı söylemine adeta şeriatı da ekleyen MHP ile Alevilerin ne işi olabilir?”

Demokrat Parti’nin bildirgesine de değinen Yıldırım, “seçim bildirgesinde bırakın Alevilerin taleplerini laiklik vurgusu bile yer almamaktadır” dedi.
Alevilik Araştırmaları Merkezi Başkanı Yıldırım, Alevilerin dile getirdiği taleplerin bir kısmının CHP seçim bildirgesinde yer bulduğunu belirtti. Yıldırım şöyle devam etti:  “CHP seçim bildirgesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın inançlar karşısında eşit konumda bulunacağı, zorunlu din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılacağı, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulacağı, Sivas Madımak Oteli'nin Alevi kültürünün korunmasına katkı sağlayacak çerçevede ‘Hoşgörü Müzesi’ne dönüştürüleceği vaatleri yer almaktadır.”

“Alevi taleplerinin CHP seçim bildirgesinde yer alması son derece önemlidir" diyen Yıldırım, "Aleviler oy kullanırken kırmızı çizgileri ile birlikte seçim tarihiyle birlikte açıkladıkları 'bildirgesinde taleplerimize yer veren partiye oy vereceğiz' sözlerine uygun olarak ve bunun bir gereği olarak CHP'ye oy vereceklerdir” görüşünü dile getirdi.

haber7
 



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,582 µs