En Sıcak Konular

'Maaşım 1.988 YTL, Başbakanım'

17 Temmuz 2007 13:55 tsi
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Başbakan Erdoğan'ın maaşı ile ilgili öne sürdüğü rakamların doğru olmadığını açıkladı. Sezen, gerçek rakamı da açıkladı.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine bir açıklama yaptı.

Başkan Rafet Sezen, Haber7'ye yaptığı açıklamada, maaşına ilişkin ortaya atılan rakamların doğru olmadığını söyledi. Sezen açıklamasında şunları dile getirdi.

“DOĞRU DEĞİL BAŞBAKANIM MAAŞIM 1 .988 YTL.’DİR”

Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN 16 Temmuz 2007 tarihinde Edirne’de yaptığı seçim konuşmasında, Trakya Birlik’in çiftçiye hizmet için var olduğunu, borçlarını silerek desteklediklerini, Birliğin şu an başında bulunan kişinin doğru ise 17 bin YTL. maaş almasının son derece yanlış olduğunu ifade etmişlerdir.

Birliğimiz Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin ve Birlik Genel Müdürünün aylık ücreti ve yolluk miktarları Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenmeyip, Ana sözleşme gereği Birlik Genel Kurulunca belirlenmektedir.

17 bin YTL.olarak ifade edilen söz konusu ücret Birliğimiz eski Genel Müdürü Cemalettin USLU’ya 01.01.2005-05.09.2005 tarihleri arasında ödenen ücrettir.

Birliğimizin 13.01.2007 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında;
- Birlik Genel Müdürünün maaşı 01.01.2007 tarihinden itibaren net 6 bin YTL,
- Birlik Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin maaşı ise kıdem tazminatı tavanı kadar net (1.960 YTL) ücret ödenmesi şeklinde belirlenmiş olup, uygulama da bu şekilde devam etmektedir.

Sayın Başbakanımızın söz konusu rapor ile bu konuda yanlış bilgilendirildiği ortadadır.

Sayın Başbakanımızı seçim atmosferinin en yoğun olduğu bu dönemde bazı kişilerin siyasi gelecekleri uğruna yanlış bilgilendirerek, zor duruma düşürmeleri etik olmayıp, siyasi nezaket ile de bağdaşmamaktadır.

HUBUBAT KONUSUNDA POLİTİK DAVRANILMAMIŞTIR

Birliğimizce her yıl karma yem fabrikamızın ham madde ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 50 bin ton seviyelerinde hububat mübayaa edilmektedir.

Birliğimizce 2007 yılı arpa, yulaf, çavdar alım fiyatı 0.350 YTL/Kg.buğday alım fiyatı 0.400 YTL/Kg. olarak belirlenmiştir. Arpa fiyatlarının piyasalarda 0,380-0,420 YTL/Kg. seviyelerinde olmasından dolayı ancak 2 bin 831 ton arpa mübayaası gerçekleştirilebilmiştir. Yeterli miktarda arpa alınamamasından dolayı, buğday alımlarında borç karşılığının yanı sıra peşin alımlara başlanmış ve toplam 31 bin 618 ton buğday alımı gerçekleştirilmektedir.

Buğdayda peşin alımlara başlamamız 0,370-0,390 YTL/Kg. olan piyasa fiyatlarını 0,400 YTL/Kg.’nin üstüne çekerek dolaylı olarak ortaklarımızın alın terinin değerlendirilmesi sağlanmıştır. İhtiyacımız olan 12 bin ton seviyelerindeki mısır alımı da gelecek süreçte ortaklarımızdan temin edilecektir.

Birliğimizce, TMO fiyatlarına yönelik herhangi bir açıklama yapılmamış olup, hububat alımlarında tamamen ticari teamüller doğrultusunda hareket edilmiştir.

Birliğimizin adının seçim sürecinde siyasete alet edilmesinden camia olarak rahatsızlığımızı belirtmek isteriz. Bu konuda gereken itina tarafımızca bugüne kadar özenle gösterilmiş olup, bundan sonra da gösterilecektir.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

Rafet SEZEN
Yönetim Kurulu Başkanı

Haber7
 



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs