En Sıcak Konular

Bitlis'te MHP seçim bürosu taşlandı

17 Temmuz 2007 13:40 tsi
Bitlis'teki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim bürosunun taşlandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP'nin Nur Caddesi üzerinde seçim bürosu olarak kullandığı bir kahvehanenin, gece saat 02.00 sıralarında, kimliği belirlenemeyen kişilerce taşlandığını söyledi.

Coşkun, seçim bürosuna taş atma olayının çocuklarca yapılmış olduğunu düşündüklerini ifade ederek “Olayla ilgili olarak, terör ve güvenlik şubesindeki ekiplerimiz inceleme ve araştırmalara başladı” dedi.

MHP'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Olayın ardından camları kırılan seçim bürosunda basın açıklaması yapan MHP birinci sıra milletvekili adayı Şerafettin Deniz, saldırının kimler tarafından yapıldığı tespit etme şanslarının olmadığını, emniyet güçlerinin bu konudaki araştırmalarının devam ettiğini söyledi.
Araştırmalardan netice alınacağını ümit ettiklerini belirten Deniz, şunları dile getirdi:

“Olayın kimler tarafından yapılmış olduğunu noktasında, bir şahsı işaret etme şansımız yok, ama bunu tahmin etmek mümkün. Bildiğiniz gibi seçimlerin yapılmasına önümüzde 4-5 günlük zaman kaldı. Ortam oldukça kızışmaya başladı. Bitlis'teki siyaset saltanatlarının bittiğini gören siyasetçiler malum. Saltanatlarının bittiğini görüyorlar. Seçim büroların camlarını kırmalarının amacı, MHP'yi harekete geçirip, 'bizim camları da kırarlar mı? Ortamı gerebilir miyiz? Bunlar kaba kuvvete başvururlar mı?' düşüncesinden kaynaklanıyor. Ancak bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar. Biz bulanık suda balık avlamalarına müsaade etmeyeceğiz. Bizim hiçbir kardeşimiz, hiçbir arkadaşımız, hiçbir partilimiz Bitlis'te oynanmak istenen oyunların içinde olmayacak. Bu sahnede bizim yerimiz yok.”

Yıllardır Bitlis halkının geri bırakılmışlığının ortadan kalkması için milletvekili adayı olduğunu vurgulayan Deniz, kimseyle kavgalarının olmadığını, olamayacağını, provokatör hareketlerin de amacına ulaşamayacağını bildirdi. Deniz, “Çünkü bu halk bize inanıyor ve güveniyor. Bu işi basit bir olay gibi değerlendireceğiz. Ancak bunun arkasında olanları çok iyi biliyoruz. Bunların cevabı 22 Temmuz günü sandıkta verilecek. Bunların bildiği dille konuşmak çok iyi bildiğimiz bir dildir. Hiçbir zaman aciz olmadık bundan sonra da aciz olmayacağız” diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,723 µs