En Sıcak Konular

Kutan: 22 Temmuz'un galibi biz olacağız

17 Temmuz 2007 13:19 tsi
SP Genel Başkanı Kutan, 22 Temmuz genel seçimlerinden en büyük başarıyı elde ederek çıkacaklarını savundu. Kutan AKP'nin seçim bildirgesinde türban olmayışına dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 22 Temmuz genel seçimlerinden en büyük başarıyı elde ederek çıkacaklarını savundu. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nce Beşiktaş Yıldız Parkı Çadır Köşkü'nde düzenlenen ''İstişare Toplantısı''nda konuşan Kutan, 22 Temmuz seçimini bugüne kadar yapılmış seçimlerin en önemlisi olarak gördüklerini söyledi.

Kutan, partisinin geçmişte Meclis'te olması durumunda Türkiye'nin bugünkü duruma gelmeyeceğini ve milletin ısrarla kendi partilerini Meclis'te görmek istediğini savunarak, ''Bu seçimlerden en büyük başarıyı elde ederek çıkacağız'' dedi. Kendisine, İstanbul gibi bir dünya şehrinin milletvekili adaylığını sağladıkları için partililere teşekkür eden Kutan, bu seçimlerle önemli bir yol ayrımına giren Türkiye'nin, fevkalade sıkıntı ve tehlike içerisinde bulunduğunu ileri sürdü. Kutan, bunların, ''ekonomik sıkıntılar, dış politikada ABD-AB-İsrail'e bağımlılık ile milli ve manevi değerlerdeki tahribat'' olduğunu iddia etti. Recai Kutan, bugüne kadar hiçbir siyasi partinin AK Parti kadar avantajlı bir konumda iktidara gelmediğini öne sürerek, Türkiye kötü bir konumda olduğundan AK Parti'nin Anayasa'yı bile değiştirecek çoğunlukla Meclis'e girdiğini ve girdikten sonra milli görüş gömleğini çıkararak diğer iktidarların uygulamalarını aynen benimsediğini savundu.

Saadet Partisi'nin seçim hazırlıklarına değinen Kutan, genel başkan olarak Türkiye'nin bir çok yerini ziyaret ettiğini ve her yerde çok sıcak bir ilgiyle karşılandığını ifade ederek, kendisine sıkı bir şekilde sarılan sevenleri yüzünden, bazen ''Kaburga kemiklerim kırılacak mı?'' diye düşünmeden edemediğini söyledi. Kutan, gezdiği yerlerde milletin AK Parti ve CHP'den de umudunu kestiğini ve seçimde onları sandığa gömme sözü verdiklerini savunarak, iki partinin de bazı şeyleri istismar ederek oy istediğini iddia etti. Seçime kadar önlerindeki 3 haftalık dönemi en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Kutan, medyanın mesajlarını halka iletmemesi eleştirilerinin umurlarında olmadığı, partililerin ''adam adama'' çalışarak mesajlarını ilettiğini sözlerine ekledi.

-TÜRBAN MESELESİ-

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Recai Kutan, ''AK Parti seçim bildirgesinde türban konusuna değinilmemesine'' ilişkin bir soru üzerine, bunu önceden bildiklerini, 2002'deki seçimlerde AK Parti'nin bu meseleyi halletmek üzere millete ''namus sözü'' verdiğini öne sürdü. AK Partililerin, türban konusunda ''Biz bedel ödemeye hazır değiliz'' dediklerini de savunan Kutan, ''Eğer bedel ödemeye hazır değillerse çekip gitsinler, yerlerine milletine bedel ödemeye hazır başkaları gelir'' diye konuştu.

haber10



Bu haber 209 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs