En Sıcak Konular

Zeki Sezer tatilcileri sandığa çağırdı

17 Temmuz 2007 12:10 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, tatil yörelerindeki vatandaşların bir an önce oy kullanacakları yerlere gitmelerini istedi.

Sezer, “Bugünden itibaren gelmeye başlamalarında yarar var. Araç bulmakta zorlanabilirler, yollar çok sıkışık olabilir” diyerek oy kullanacak tatilcileri dönüş yolu trafiği için de uyardı.

Sezer, tatildeki seçmenleri oy kullanacakları bölgelere dönmeye çağırdı ve  “Bugünden itibaren gelmeye başlamalarında yarar var. Araç bulmakta zorlanabilirler, yollar çok sıkışık olabilir. Ben inanıyorum ki yüzde 100’lük bir katılım olacak. Vatandaşımız bunu sağladığında Türkiye’nin önü aydınlanacak” diye konuştu.

“Hem gönül rahatlığıyla hem de umutla” oy kullanacağını söyleyen Sezer, 22 Temmuz seçimlerinde AKP’nin iktidardan düşeceğini savundu.

Oy kullanmanın hem bir hak hem de görev ve sorumluluk olduğunu belirten Sezer, şunları söyledi:  “Gelecek 4 yılımızın daha heba olmaması, ekonomik alandaki sıkıntılardan toplumun her kesiminin kurtulması, ulusal birliğin tehdit olmaktan çıkarılması laik demokrasimizin güçlendirilmesini isteyen tüm vatandaşlarımızı, tatillerini kesmeye davet ediyorum.”

SEZER’DEN BAYKAL’A “ECEVİT'Lİ” DESTEK

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting konuşmalarında CHP’nin iktidarda olduğu dönemde “karne” uygulaması yapıldığı eleştirilerine de yanıt verdi. Sezer, o dönemdeki “etkin güçlerin” Bülent Ecevit hükümetinin düşmesi için “stok” yoluna başvurduğunu belirtti ve “Bunu yapanlar da daha sonra böyle yaptıklarını itiraf etti” dedi.

Sezer şunları söyledi:  “Geçmişte şu olmuş bu olmuş. Sen doğrusunu, güzelini yap, millete anlat. Geçmişe dönersek söylenecek çok şey var. Meydanlarda karneler diyor ama o hükümet düştüğü günün ertesi günü her şey bollaştı memlekette. Etkin kesimler, o gün hükümeti baltalamak için milleti zora soktu. Bunu yapanlar da daha sonra bunu itiraf etti. Başbakan geçmişteki bir takım şeylere takılıp kalacağına Türkiye’yi nasıl zenginleştireceğini açıklasın.”

AKP’nin Türkiye’de “hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir çoğunlukla” iktidara geldiğini kaydeden Sezer, “AKP Hükümeti, buna rağmen ülkenin sorunlarını çözemedi. Hala bizim 3,5 yıllık bir önceki hükümetimizi eleştiriyor. Mübarek, 3,5 yıllık hükümeti eleştirme hakkını kendinde buluyorsun da ‘5 yılda ben bunları niye yapamadım’ diye sorgulaman gerekmiyor mu diye sormak lazım o başbakana” diye konuştu.

“BAŞBAKAN DSP’DEN KORKUYOR”

Sezer, Başbakan Erdoğan’ın, DSP’ye yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Sezer, Erdoğan’ın, DSP’nin AKP için “en büyük tehdit olduğunun" farkında olduğunu ileri sürdü. Sezer, “Onun için söylediklerini ciddiye almamak lazım. Zaten Başbakan, ciddiye alınacak sözler söylemekten çok uzak. Sinirleri gerilmiş, ülkenin sorunlarını kaldıramadığı her halinden belli. O nedenle bugün DSP çok önemli bir adım attı. Çok önemli bir görev yapıyor. O görevin gerektirdiği değeri halkımız şimdiden vermeye başladı” diye konuştu.

haber7



Bu haber 227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,523 µs