En Sıcak Konular

Oyumuz CHP ve MHP’ye

17 Temmuz 2007 10:31 tsi
Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, bugünkü iktidarın, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarstığını savundu.

Prof. Dr. Doğan, 22 Temmuz seçimini, "Sonuçları itibariyle gelecekteki siyasal sistemin kaderinin tayin edilmesi ve 84 yıldır devam eden laik Türkiye’nin devam edip etmemesinin testini oluşturacak" diye niteleyerek, Alevi yurttaşlara, oyları için "CHP, MHP, GP ve HYP"yi adres gösterdi.

TEDİRGİN ETTİLER

Prof Dr. İzzettin Doğan, dün Bahçelievler’deki Cem Vakfı’nda düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarı döneminde laik Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm değerlerinin tartışmaya açıldığını ve "Yeniden cumhuriyeti inşa edelim" tezinin halkta tedirginlik yarattığını söyledi. Halkın oylarını ekonomik refah yerine 84 yıl kardeşçe yaşamı sağlamış olan laik cumhuriyetin yaşatılmasını sağlayacak olan siyasal partilere vermesini isteyen İzzettin Doğan, "Bizim oylarımız yörüngesinde bugünkü siyasi iktidarın ve onun düşüncesini paylaşan başka siyasi partiler yoktur" dedi. Kriterlerine göre oy verecekleri bir kaç parti kaldığını anlatan Prof. Dr. Doğan, "CHP’nin yanısıra MHP, GP ve HYP’yi görüyoruz. Bu partiler bizi tatmin etmese de seçim bildirgelerinde Alevi yurttaşların ihtiyaçlarının, inanç bazındaki ihtiyaçlarının giderilmesine ilişkin önemsenebilecek düzeyde yaklaşımlar yer alıyor" dedi.

ERDOĞANSAMİMİ DEĞİL

Doğan, "AKP’nin yazar Reha Çamuroğlu gibi Alevi isimleri vitrinine koymasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Alevi vatandaşlardan bir kaçını alıp vitrine koymak çok kırıcı bir yaklaşım. Laik bir cumhuriyetin Başbakanı olarak "Aleviler Müslümansa camiye gelsinler" diyen Başbakan samimi değildir" cevabını verdi.

hürriyet
 



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,513 µs