En Sıcak Konular

Karanlıkta kalan iki anahtar isim yakalandı

17 Temmuz 2007 09:50 tsi
Karanlıkta kalan iki anahtar isim yakalandı Çete operasyonları geliştikçe, Cumhuriyet'e bomba ve Danıştay saldırısı zanlılarının Susurluk'tan Şemdinli'ye, Sedat Peker'den Kıbrıs'taki ırkçı-sağcı örgütlenmelere, hatta Hrant Dink cinayetine kadar birçok olayda rol aldıkları ortaya çıkmaya başlad

İstanbul'da 2004 yılında çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen I "Kelebek" adlı operasyon kapsamında aranan 2 kişi, Fethiye'de lüks bir yatta yakalandı. Kelebek Operasyonu kapsamında aranan Yener Keskin ve Boğaçhan Murat-han adlı 2 şüphelinin Antalya'da lüks bir yat kiralayarak denize açıldıklarını tespit edildi. Şüpheliler Fethiye yönünde İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlü-ğü'nce, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yaptığı operasyon sonucu 1 adet sahte sürücü belgesi ve 2 adet sahte kimlik ile ele geçirildi. Keskin ve Murathan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HEP AYNI İSİMLER

Danıştay saldırısıyla ilk kez tanınan Muzaffer Albay lakaplı ordudan atılma Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in Susurluk Çetesi ile çok sıkı ilişkileri fotoğraflarla belgelendi. Veli Küçük, Korkut Eken ve İbrahim Şahin ile yakın ilişki içerisinde olduğu anlaşılan Muzaffer Tekin'in Sedat Peker'Ie de çok yakın ilişki içerisinde olduğu saptandı. Tekin'in Peker'in adamları Keskin ve Murathan ile sık sık bir araya geldiği de tespit edilmişti. Tekin, Aralık 2002'de Murathan'ı arayarak Pa-şakapısı Cezaevindeki bir kişiye yardımcı olmaları direktifi veriyordu.

Muzaffer Tekin: Bak bu çocuk bizim adamımız. Muhammed Sadun, buna sahip çıkın. Boğaçhan Murathan: Tamam abi. Hangi cezaevinde? M.T: Paşakapısı Cezaevi'nde yatıyor. Bak kollayın bu çocuğu, yanlış yapmasınlar. B.M: Tamam komutanım. Merak etmeyin.

YALMAN'IN ADAMINI ARADI

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün telefon dinlemelerinde Muzaffer Tekin'in, Peker'in adamlarıyla yaptığı bir başka telefon görüşmesi ise dikkat çekici bir bağlantıyı daha ortaya çıkarıyor. Bu ilişki polis kayıtlarında şu ifadelerle yer alıyor: "Soruldu: Sizin az Önce okunan görüşmeyi yaptığınız saatlerde yani 07.05.2004 günü saat 02.13 ve 02.14 sıralarında adamlarınızdan Kutluhan Arslan'm Orgeneral Aytaç Yalman'ın yanında çalışan Şenol isimli bir şahısla yaptığı telefon görüşmesinde de Şenol'a hitaben "Bu adamın adının Yusuf olduğunu, şu an Merter'de Green Park Oteli 329 numaralı odada kaldığını, Sarıga-zi jandarmanın bu şahsı her yerde aradığını, bu nedenle Sedat Peker'in (Yani sizin) ricada bulunduğunu ve il jandarmayı aramasını istediği anlaşılmıştır. Yine aynı gün yani 07.05.2004 günü adamlarınızdan Kutluhan Arslan'm Engin isimli paşa ile yaptığı telefon görüşmesinde de; Kutluhan Arslan'm Engin isimli paşadan Yusuf un ismini ve kaldığı yeri vererek yakalanmaması için yardım istediği anlaşılmaktadır." Yine Kutluhan Arslan'm 2004'te Engin isimli paşa ile yaptığı telefon görüşmesinde; Engin isimli paşadan İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisi'ne ulaşıp Peker'in bu olayda mağdur olduğunu anlatarak yardımcı olmasını istediği anlaşılmaktadır.' Polis tutanaklarında adı geçen "Engin Paşa"nın cezaevlerindeki 28 kişinin öldüğü 19 Aralık 2000'deki "Hayata Dönüş 0perasyonu"nu yöneten Tuğgeneral Engin Hoş olduğu iddia edildi. Muzaffer Tekin'in bir başka dikkat çekici ilişkisi ise Akın Birdal suikastı sanığı ve Türk İntikam Tugayı'nın (TİT) kurucusu Semih Tufan Günaltay'la olan arkadaşlığı. Birgün

İşte cevap bekleyen sorular

• Emirleri emekli bir komutan mı verdi? (Danıştay saldırısının kilit ismi Muzaffer Tekin'in emirleri, emekli bir komutandan aldığı üzerinde duruluyor. MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi, örgütün şemasını hazırladı. Savcı Hamza Keleş'e sunulan örgüt yapısının başında, kilit isim Muzaffer Tekin'in üstü konumunda olan ve Silahlı Kuvvetler'den emekli 'yüksek rütbeli bir su-bay'ın bulunduğu öne sürülüyor.)

• MİT'in ve Emniyet istihbarat birimlerinin Tekin'i takip etmesine karşın "eylemin nerede, kime ve nasıl yapılacağı istihbaratına ulaşılamaması, ulaşıldıysa da paylaşılmama-sı ve engel olunamaması neden? (Tekin'i Emniyet ve MİT'in 6 ay önce takibe aldığı biliniyor. İstihbarat raporunda Yüzbaşı Tekin için şu tanımın kullanıldığı öğrenildi: "Ülkede kaos yaratmak isteyen, eski sabıkalıları para vaadiyle taşeron tetikçi gibi kullanan yasadışı örgütün üst düzey yöneticisi".)

• Tekin, Peker'in internet sitesi "ozturkler. com'un açılışına katıldı mı? (Tekin'in açılış törenine katıldığı iddia ediliyor.)

• Tekin, Susurluk skandalinin içinde yer aldı mı? (Muzaffer Tekin'in, İbrahim Şahinle görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde Şahin tahliye olduğu gün Tekin tarafından karşılanıyor.)

• Tekin ile Veli Küçük arasında bir ilişki var mı? (Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile eski Yüzbaşı Tekin bir törene birlikte katılmış.)

• Akaryakıt ofisi buluşma noktası mı? (Tekin'in ağabeyi Rıza Tekin'in 4 yıl önce faaliyetine son verdiği Kadıköy'deki akaryakıt ofisinin, olayda adı geçen emekli askerlerin buluşma noktası olduğu ileri sürüldü.)

• Ayhan Parlak'ın olaylardaki rolü nedir? (Danıştay saldırısı soruşturmasında Ata Ocakları eski Başkanı Ayhan Parlak hakkında arama kararı çıkarıldı. Sauna Çetesi'ne yönelik yürütülen Küre soruşturmasında da adı geçti.)

Birgün



Bu haber 7,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs