En Sıcak Konular

Japon 'Çernobil'i

17 Temmuz 2007 09:17 tsi
Japon 'Çernobil'i 

Tokyo'ya 250 kilometre uzakta olan 6.8'lik depremde 7 kişi öldü, 700 kişi yaralandı. Bir nükleer santralde de sızıntı meydana geldi..

Japonya son 10 yılın en büyük depremi ile sallandı. Başkent Tokyo'nun 250 km. kuzeybatısındaki Kaşhiwazaki kentinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde en az 7 kişi öldü. Yetkililer 700'den fazla yaralı bulunduğunu, yüzlerce evin yıkıldığını ve bölgedeki evlerin büyük kısmının ağır hasar gördüğünü bildirdi. Japon Meteoroloji Ajansı yerel saatle 10.13'te (TSİ 04.13) meydana gelen depremin merkez üssünün, Niigata eyaletinin 60 kilometre güneybatısı açıklarında, yerin 10 kilometre altında olduğunu bildirdi. Tokyo'yu kuzey ve kuzeybatı Japonya'ya bağlayan bazı hızlı tren seferleri de deprem nedeniyle iptal edildi. Ülkenin 3 nükleer reaktörü sarsıntıya bağlı olarak otomatik olarak kapansa da Kaşhiwazaki'deki nükleer santralde yangın çıktı. Bu nükleer santralin bir reaktöründe nükleer madde içeren su sızıntısı olduğu bildirildi.

BAŞBAKAN GEZİYİ İPTAL ETTİ

Son 10 yılın en yıkıcı depremlerinden birisini yaşayan Japonya Başbakanı Sinzo Abe de yaklaşan meclis seçimleri öncesinde ülkenin güneyine düzenlediği seçim turunu yarıda keserek acil olarak başkente döndü ve kriz yönetimi için çalışmalarını başlattı.

Artçı şok korkuttu, hayat felç

Deprem sonrasında yaklaşık 2 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Kent sakinleri depremin 20 saniye sürdüğünü ancak çok şiddetli olduğunu söyledi. Depremden sonra gelen 5.8 büyüklüğündeki artçı şok ise depremzedelere yeniden panik yaşattı. İçinde 200 kişinin bulunduğu spor salonunun çatısının çöktüğü ve yaralıların olduğu bildirildi. Japon NHS haber ajansı bölgedeki 35 bin eve gaz verilmesinin durdurulduğunu belirtti.

sabah



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs