En Sıcak Konular

Pepe: Oğullarımın toplam 5 dairesi var

16 Temmuz 2007 21:03 tsi
AKP'li Osman Pepe oğullarına ait 600 daire olduğu şeklindeki açıklamalarla ilgili olarak, “Oğullarımın toplam 5 tapulu dairesi var. Geriye 595 kalıyor. Baykal'dan yanıt bekliyorum. Bu daireler neredeyse açıklasın. Ana muhalefet liderini nasıl yanı

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Gebze ilçesi Güzeltepe Belediyesi çay bahçesinde muhtarlar ve vatandaşlarla sohbet etti. Güzeltepe beldesinde de 15 milyon YTL'lik yatırım yapıldığını ifade eden Pepe, “Hükümet olarak yerel yönetimlerle uyum içinde çalışarak bütün beldelerde önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Daha önceki hükümetler muhalefet ve iktidar partili belediyeler arasında ayrım yapıyordu. Ancak bizim dönemimizle bu sona erdi” diye konuştu.

Türkiye'de 4,5 yılda her alanda önemli gelişmeler yaşandığını kaydeden Pepe, hastaneleri birleştirdiklerini, ilaç fiyatlarını düşürdüklerini ve herkesin istediği eczaneden sıra beklemeden ilaç alabildiğini vurguladı.
Toplu konut alanında da önemli hamleler yaptıklarını dile getiren Pepe, şöyle devam etti:

“Sadece Kocaeli'de 17 bin yeni konut yaptık. 50 bin yeni konut projesini de hayata geçireceğiz. Evi olmayanı 2 bin YTL peşin olmak üzere 200 YTL taksitle 180 aylık vadeyle konut sahibi yapacağız. 1983 ile 2002 yılları arasında sadece 40 bin konut yapılmış, bizim 4,5 yıllık dönemimizde ise 280 bin konut yapıldı. Önümüzdeki dönemde de 500 bin konut yapmayı hedefledik.”

Bu arada, bir vatandaşın, “Oğullarınıza ait 600 daire olduğu söyleniyor. Doğru mu?” sorusu üzerine Bakan Pepe, “Oğullarımın toplam 5 tapulu dairesi var. Geriye 595 kalıyor. Baykal'dan yanıt bekliyorum. Bu daireler neredeyse açıklasın. Ana muhalefet liderini nasıl yanıltmışlar hayret ettik. Siyaset bu hale gelmemeli” diye konuştu.

Bir vatandaşın “Tapu dairesine gidin, dairelerin olmadığını ispatlayın, onlar da olmadığını görsünler” demesi üzerine Pepe, “Ben 5 olduğunu iddia ediyorum. Olmayanı nasıl ispat edeyim” dedi.

Bazı vatandaşların Tuzla ilçesindeki Deri, Boya ve Kimya Sanayi Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen kokulardan şikayetçi olduklarını söylemeleri üzerine Bakan Pepe, İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Dilpınar'ı telefonla aradı ve Dilpınar'ı açıklama yapması için çağırdı.

Bir süre sonra gelen Dilpınar, organize sanayi bölgesindeki firmaların atıklarının vahşi depolama sistemiyle depolandığı için koku yaydığını, firmalara 1 ayda yaklaşık 1 trilyon lira ceza uygulayarak kokunun giderilmesini istediklerini, gerekenin yapılacağını kaydetti.

Hurriyet



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,736 µs