En Sıcak Konular

''Sırbistan Kosova'dan asla vazgeçmeyecek''

30 Eylül 2012 14:01 tsi
Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Kosova'dan asla vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, "Avrupa ailesine katılmak istiyoruz, ancak bize ait herhangi bir şeyi vermeye hazır değiliz" dedi.

Nikoliç, cumhurbaşkanı olmadan önce başkanlığını yaptığı Sırp Kalkınma Partisi'nin (SNS) 2. olağan kongresindeki konuşmasında, "Sırpların da dünya milletler ailesine ait olduğunu, Avrupa milletler ailesine de katılmak istediklerini, ancak kendilerine ait herhangi bir şeyi vermeye hazır olmadıklarını" söyledi.

"Ülkesinin üyelik yolunda AB'ye yönelik bazı şartlar koyacağını, Kosova'nın Sırbistan içinde kalması için her şeyi yapacaklarını" söyleyen Nikoliç, "Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Kendimizi Kosovasız, sarayda yaşayan fakat ölümcül hastalığa yakalanan biri gibi hissederdik" ifadesini kullandı.

Sırbistan'ın tarih boyunca çeşitli zorlukların üstesinden geldiğini söyleyen Nikoliç, şöyle konuştu:

"Biz zorluklar içinde olabiliriz, fakat kimsenin bizi ezmesine müsaade edecek kadar büyük zorluklara girmedik. Avrupa'nın peşinden koşmakla geçirdiği son 10 yıl Sırbistan'ı zayıflattı. Şimdi de kendimizi düşünme zamanı geldi. Dünyanın her tarafında dostlarımız var. İşte bu dostların bize destek vermekte yarışmasını istiyoruz."

Kongrede parti başkanlığına seçilen Aleksandar Vuçiç ise Sırbistan'ın değişmeye başladığını, ülkesinin AB'ye üye olma yoluna devam edeceğini, bölgedeki ülkelerle işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Organize suçlar ve yolsuzlukla yürütülen mücadeleyi devam ettireceklerini belirten Vuçiç, Kosova'nın bağımsızlığını tanımayacaklarını yineledi. Vuçiç, Bosna Hersek'te Sırp nüfusun yoğun olarak yaşadığı Bosna Sırp Cumhuriyeti ile "özel ilişkiler" geliştirmeyi de sürdüreceklerini, ancak Bosna Hersek'in toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını belirtti.

Kongrede, Sırp Kalkınma Partisi (SNS) başkanlığına, partinin genel başkan vekili ve Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vuçiç seçildi.

Erdoğan, ''Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici, özgürlükleri esas alan çeşitliliğe izin veren yeni bir anayasa hazırlanmasında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz'' dedi.

aa



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,882 µs