En Sıcak Konular

Bahçeli o kanala neden çıktı?

16 Temmuz 2007 18:04 tsi
Bahçeli o kanala neden çıktı? MHP lideri Bahçeli’nin televizyon programlarından genellikle uzak durduğu bilinen bir gerçek. Bahçeli seçimler öncesinde uzun süren sessizliğini geçtiğimiz hafta bozdu ve aynı hafta içinde birkaç kanala çıktı. Açılışı ise bir kanalda yaptı. Gelin o

MHP barajı zorlayarak meclise girmesi muhtemel bir parti olarak kabul ediliyor. Anketler MHP’yi üçüncü parti olarak gösterirken, yüzde kaç oy alacağı üzerinde henüz bir mutabakat yok. Kimi anketler MHP’nin oyunu yüzde 15 civarında gösterirken, kimilerine göre MHP yüzde 12’lerde kalacak. İyibilgi’ye konuşan Hasan Celal Güzel MHP’nin yüzde 10-11 oy alacağını belirtiyor. Diğer yandan MHP’nin barajın altında kalacağını iddia edenler de yok değil.

MHP gibi Meclis’e girmesine yüksek bir olasılık verilen bir parti liderinin neden ekranlardan uzak durduğu tartışılan bir konuydu. Ancak Bahçeli bu tartışmaya katıldığı bir televizyon programı ile son noktayı koydu. Daha sonra yine geçtiğimiz hafta Bahçeli değişik programlara katıldı.

Ancak Bahçeli’nin ilk konuk olduğu televizyon kanalı gözden kaçmıyor değil. Bahçeli öncelikli olarak Kanal B’ye konuk oldu. MHP gibi meclise oynayan üç partiden birinin liderinin neden çok izlenen bir kanaldan ziyade Kanal B’yi seçtiği önemli bir soru. Elbette Kanal B saygın bir televizyon kuruluşu ancak uydudan yayın yapıyor ve ulaştığı kitle, diğer kanallara göre sayıca daha az.

Bahçeli’nin kamuoyuyla ilk buluşmasını Kanal B ekranlarında gerçekleştirmesinin kanalın Mehmet Haberal’a ait olmasıyla bir ilgisi var mı? Belki de… Eğer böyleyse durum gazeteciler için önemli bir haber niteliği taşıyor. Zira gazeteci Taha Kıvanç’ın geçmiş dönemde Mehmet Haberal ile ilgili yazdıkları ilginç bir tablonun ortaya çıkmasına neden oluyor.

Prof. Dr. Mehmet Haberal Başkent Üniversitesi sahibi… Siyasete uzak olmayan bu isim, Taha Kıvanç’a göre Demirel’e yakınlığı ile biliniyor ve yine Kıvanç’a göre Demirel’in sağın liderliğine düşündüğü isimdi. Sağlı sollu birlik çalışmalarının yaşandığı o günlerde Demirel’in sağ için Mehmet Haberal’ı, sol için ise Yılmaz Büyükerşen’i lider olarak düşündüğü aynı gazeteci tarafından ileri sürülmüştü. Haberal’ın siyasete ilgisinin soğuk olmadığını biliyoruz. Zira Haberal, Akşam gazetesi yazarı Şakir Süter’e göre DP-Anavatan ittifak görüşmelerine sert bir şekilde karşı çıkan ve eleştiren Aydın Menderes’i ikna için evine giden üç isimden birisiydi. Bu Haberal’in seçim öncesinde yaşanan ancak gerçekleştirilemeyen sağda birleşme çalışmalarını da yakından izlediği hatta bu çalışmalara katkı sağladığı anlamına geliyor. Aydın Menderes’in DP-Anavatan birleşmesi için “bu milletin değil devletin partisi” şeklindeki eleştirisi de hatırlanınca ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Bahçeli’nin neden kamuoyuyla ilk olarak Kanal B’de bir araya geldiği sorusunun bunlarla bir ilgisi var mı? Bu sorunun yanıtını Bahçeli’den başkasının bilmediği söylenebilir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs