En Sıcak Konular

Uçak kazasından kurtulan pilot, trafik kazasında öldü

16 Temmuz 2007 17:58 tsi
ADANA'da iki kez kendi kullandığı uçakla kaza geçiren ve kurtulan havadan uçakla ilaçlama şirketi sahibi 58 yaşındaki pilot Nejdet Üner, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Kırmızı ışıkta durduğunda bir kamyonun otomobiline çarptığı Üner, kaldırıldığı hastanede kurtarılamazken, aynı kazada biri Üner’in kızı 4 kişi de yaralandı.

Mersin'in Silifke İlçesi yönüne giden Adana'daki Kartal Havacılık şirketinin sahibi ve Uçakla Zirai Mücadele İşleticileri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Pilot Nejdet Üner yönetimindeki 01 TZ 455 plakalı otomobil, Kapızlı Mevkii'nde kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada aynı yönde giden 57 yaşındaki Mehmet Sezgin yönetimindeki 33 LE 369 plakalı sebze yüklü kamyon hızını alamayıp otomobile arkadan çarptı.

Aşırı hızla gelen kamyonun çarpmasıyla her 2 araç sürüklendi. Otomobilin sürücüsü Necdet Üner ile aynı araçta bulunan 27 yaşındaki kızı Gökçe Üner ve şirket çalışanı 31 yaşındaki anı Cumali Gelen ile kamyon şoförü Mehmet Sezgin ile yanındaki oğlu 21 yaşındaki Mustafa Sezgin yaralandı. Ambulansla Silifke Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan durumu ağır olan Üner, ilk müdahale ardından sevk edildiği Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çabalara rağmen kurtarılamadı.

GÖLE İNDİ

1972'den bu yana uçakla ilaçlama işi yapan Nejdet Üner, uçağıyla iki kez kaza geçirmişti. 2001'de meydana gelen ilk kazada motoru arızalanan uçağını Nejdet Üner Seyhan Gölü'ne başarıyla indirmişti. 15 Eylül 2006’daki kazada ise, kullandığı ’TC-ZYP’ tescilli Pawne Piper (PA-25) tipi zirai ilaçlama uçağının motorunun arıza yapması sonucu Sabancı Holding’e ait Marsa A.Ş. fabrikasının bahçesine inmek isterken, fabrikanın 3 katlı laboratuvar binasının orta katına çarpmış, ardından bu fabrikanın yanında bulunan Güney Polgat Fabrikası’nın bahçesine düşmüştü.

FACİAYI ÖNLEDİ

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na kuş uçuşu 1 kilometre mesafede meydana gelen kazada başından yaralanan, sol ayağı kırılan pilot Üner, ustalığı sayesinde faciayı önlemiş, uçağının mahalle ortasına düşmesini ve onlarca insanın ölmesine engel olmuştu.
Geçen yılki kazanın etkilerini yavaş yavaş üzerinden atan Üner, son aylarda tekrar yürümeye başlamıştı.

hürriyet



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs