En Sıcak Konular

Bombacının çantasından kimin bilgisi çıktı!

16 Temmuz 2007 16:59 tsi
Bombacının çantasından kimin bilgisi çıktı! Ümraniye'deki el bombalarıyla ilgili gözaltına alınan zanlıların, devletin üst düzey yöneticilerini fişledikleri ortaya çıktı. Bilgiler cezaevine gönderilen işadamının bilgisayarında çıktı. İşte skandalın ayrıntıları...

Samanyolu'nun haberine göre organize grubun finansörü olduğu iddia edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen işadamı Kuddusi Okkır'ın bilgisayarında, üst düzey emniyet yetkililerinin listesi ile çok önemli belgeler çıktı.

İstanbul Ümraniye'de bir ay önce ele geçirilen el bombalarıyla ilgili yürütülen soruşturma, her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bilişim şirketi sahibi Kuddusi Okkır'ın el konulan bilgisayarında yapılan incelemelerde, çok önemli bilgi ve belgelere ulaşıldı

Ümraniye'de ortaya çıkarılan yasadışı oluşumun finansörü olduğu belirtilen Kuddusi Okkır'ın bilgisayarından çok sayıda müstehcen görüntü de çıktı. Ahlaksız yayınların yanı sıra bilgisayarda devlet kurumlarında çalışan üst düzey görevlilerle ilgili önemli bilgiler de yer alıyor.

Okkır'ın bilgisayarında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bürokratlarla ilgili uzun bir fişleme listesi ortaya çıktı. Listede kamu görevlilerinin yanı sıra üst düzey emniyet yetkililerinin ismi de yer alıyor.

Organize suç örgütü kapsamında yargılanan çete elemanlarının fişlediği isimler arasında İzmir Valiliği'nden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da bulunuyor.

Yasadışı yapılanma, fişlediği kamu görevlileri hakkındaki düşüncelerini de kısa notlarla belirtmiş. Bazı isimlerin karşısına ''çıkarına düşkündür, yiyicidir '' şeklinde notlar düşülmüş.

Fişleme listesinin yer aldığı bilgisayarın sahibi Kuddusi Okkır'ın, el bombalarıyla ilgili olarak tutuklanan TSK dan emekli edilen eski askerlerle birlikte gizli toplantılara katıldığı belirlenmişti.

Okkır'ın Kuvayi Milliye Derneği başkanı eski asker Fikri Karadağ ile cephanelik ev olayında tutuklanarak cezaevine gönderilen ordudan emekli edilen Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım ile birlikte çektirmiş olduğu fotoğraflar basında yer almıştı.

Zaman 



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,308 µs