En Sıcak Konular

'Laiklik karın doyurmuyor'

16 Temmuz 2007 16:32 tsi
'Laiklik karın doyurmuyor' DSP Genel Başkanı Zeki Sezer düzenlediği basın toplantısında çok ilginç bir laf etti. Laikliğin yılmaz savunucusu bir partinin başındaki isimden, bu sözleri duymak biraz şaşırttı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmaları için Eskişehir'e geldi. Dün çay bahçesinde partililere hitap eden Sezer bugün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Parti'li milletvekili adayları, DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve partililer katıldı. Sezer yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de zenginlikte sosyal adaletin sağlanması için yapılması gereken uygulamalar olduğunu söyledi.

Bazı partilerin laiklik konusunda yanlış algılamalarla hareket ettiğini belirten Sezer, ''Bu tip uygulamalardan laik demokrasimiz de büyük zarar gördü. Laikliğin ve bütünlüğün korunmasının en önemli koşulu işsizliğin önlenmesi, ekonominin gelişmesidir'' diye konuştu. Sezer, ''Karnı aç insanlara sadece laiklik diyerek gittiğinizde ne yazık ki sonuç alamıyorsunuz. Artık siyasette farklı şeyler yapmalı. Biz de bu konuda üzerimize düşeni önümüzdeki dönemde de yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık.'' dedi.

Bu konudaki açılımı öteden beri ifade ettiklerini dile getiren Sezer, ''Laiklik ile ilgili duruşumuz zaten çok net. Laiklik vazgeçilmez ama inançlara saygıda kesinlikte kusur etmemek lazım. Tam tersine DSP o inançları yaşayan insanlardan kurulu bir partidir'' diye konuştu. Sezer, ''Bugüne kadar böyle davrananlar var mıydı? Buna cevap vermeyim. Ama böyle bir algılama vardı. Bunu aşmamız lazım. Karnı tok, sırtı pek insanların laikliği, demokrasiyi ve bütünlüğü daha iyi koruyacağı çok açık. Ekonomiyi öncelikle ele almalıyız'' diye konuştu.

Yaklaşmakta olan 22 Temmuz seçimlerine de değinen Sezer, ''Türkiye zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. 22 Temmuz'da yapılacak seçimler ülkede çekilen sıkıntıya 'dur' demek için büyük bir fırsat'' şeklinde konuştu. Partisinin seçimlere katılmama kararı almasını 'vatani bir görev' olarak niteleyen Sezer, ''Aldığımız bu karar Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını bitirme kararıdır. Vatan görevidir. Biz şu an vatani görevimizi yerine getiriyoruz'' dedi.

Konuşmasında sık sık hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Sezer, ''Terör dış destekleriyle Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ciddi şekilde tehdit ediyor. Başbakan Erdoğan, Eskişehir mitinginde terörle birlikte yaşamaya alışmalıyız dedi. Başbakan kusura bakmasın, bu ülke terörle birlikte yaşamaya alışamaz. Terörle birlikte yaşamaya alışmalıyız diyen Başbakan'a da alışamaz'' şeklinde konuştu.

 



Bu haber 240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,579 µs