En Sıcak Konular

Arınç ve Koca hakkında suç duyurusu

16 Temmuz 2007 15:59 tsi
Avukat Sedat Vural, milletvekili maaşlarının ödenmesinin ardından konuyu bu kez de yaptığı suç duyurusuyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gündemine taşıdı.

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ile ilgili şikayet dilekçesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca işleme konulurken, Meclis Başkanı Arınç'la ilgili şikayet de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yönlendirildi. Vural, Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Genel Sekreter Ali Osman Koca için milletvekillerine 15 Temmuz tarihinde ileriye dönük olarak 3 aylık maaşlarını ödemelerinden dolayı “Anayasal ve yasal hükümlere aykırılığını bilerek ve isteyerek Türk Ceza Kanunu'nun ‘kamu görevini kötüye kullanma' başlıkla 257'nci maddesini ihlalden cezalandırılmasını ve haklarında kamu davası açılması”nı istedi.

Milletvekili maaşları yargıya taşındı. Daha önce Meclis Başkanlığı'na başvurarak milletvekili maaşlarının ödenmemesini isteyen Avukat Sedat Vural, maaşların ödenmesi üzerine konuyu yargıya taşıdı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Vural, Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Meclis Genel Sekreteri Ali Osman Koca hakkında kamu davası açılmasını istedi. 22 Temmuz seçimleriyle yenilenecek TBMM'nin halen üyesi bulunan 550 milletvekiline bir haftalık görevlerine karşılık 15 Temmuz tarihi itibariyle 3 aylık maaş tutarının ödendiğini hatırlatan Avukat Vural, Arınç ve Koca'nın Türk Ceza Kanununun “Kamu görevini kötüye kullanma” başlıklı 257'nci maddesini ihlal ettiğini savundu ve cezalandırılmalarını istedi.

Vural, Yargıtay'a sunduğu şikayet dilekçesinde daha önce TBMM Başkanlığı'na gönderdiği ve maaşların ödenmemesini istediği dilekçesine de yer verdi. Vural, 15 Temmuz'dan ileriye dönük 3 aylık maaşın milletvekillerine ödenmesinin toplum vicdanında ve demokratik rejime güvende ciddi yaralar açacağını dile getirdi. Vural, Arınç ve Koca hakkında “Anayasanın 55. maddesinin ‘ücret emek karşılığıdır' amir hükmüne karşın, sırf milletvekillerinin emeksiz, zahmetsiz ve haksız 3 aylık maaş tutarını almalarını sağlamak için yasanın aradığı önceden ödenme koşulu yaratarak yani ‘kanuna karşı hile' yoluna başvurarak siyasilerin dillerinden hiç düşürmedikleri ‘tüyü bitmemiş yetim hakkını' siyaseten ve ahlaken hiçbir vicdana sığmayan suç konusu kararla 15.07.2007 tarihinde 550 milletvekilinin banka hesabına yatırmışlardır” dedi.

haber10



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,633 µs