En Sıcak Konular

Baykal, Erbakan'ın yolunda!

16 Temmuz 2007 15:48 tsi
Baykal, Erbakan'ın yolunda! 

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın "AKP'ye oy vermek cehennem ateşinde yakar" cümlesinden sonra CHP lideri Baykal da benzer cümleler kullanmaya başladı. Iğdır'da vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bakın ne dedi...

Baykal: Onlara oy vermek günahtır

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, havayoluyla geldiği Ağrı'dan saat 11.00 sıralarında helikopterle Iğdır'a geçti. Şehit stadyumuna inen Baykal, seçim otobüsüyle mitingin yapılacağı Zübeyde Hanım Bulvarı'na geçti. Ülkede sıkıntılar yaşandığını iddia eden Deniz Baykal, "23 Temmuz'da yeni bir dönem başlayacak. Ekonomi, terör siyasette sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye'de artık yeni bir dönemin şartları oluşmuştur. Yeni dönemle biriken dertleri çözmek istiyoruz. Milletimize hizmet etmenin şerefeni ve onurunu hep birlikte yaşayacağız. Köylü, esnaf, zor durumda. Iğdır'da yıllardır yapılması gereken Ünlendi Barajı yapılmamış. Havaalanı ortalıkta, yapılmamış. Iğdır'a doğalgaz gelmemiş. Türkiye'de sadece 9 ilde üniversite yok. CHP iktidara geldiğinde Iğdır'a üniversite yapılacak, havaalanı bitirilecek" dedi.

Devleti yönetenlerin 'Türkiye'nin zenginliğinin altı kat arttığını' söylediklerini hatırlatan Baykal, "Ancak o borsada altı kat artmış. O da yabancı sermaye. Yüzde 30 faiziyle çıkmıştır. Türkiye'de ve Iğdır'da zenginleşme yok. Doğrudur 2006'da 20 milyar dolar yabancı sermaye girmiş. Sadece bankalara girmiştir, faizini de alarak Türkiye'yi terk etmiştir. Bunun sonucu halk hiçbir zaman huzura ve refaha kavuşmamıştır. Bunlar iktidara geldiklerinde Türkiye'nin 222 milyar dolar borcu vardı. 4.5 yılda bu borca 200 milyar dolar daha borç eklendi. Şu andaki borç miktarı 422 milyara çıkmıştır. Bu borçlanmadan Iğdır'a bir yatırım gelmemiştir. Türkiye'nin hiçbir yerine yatırım gitmemiştir" diye konuştu.

"Yeni bir dönem yeni bir iktidar istiyorsanız, çiftçiye sahip çıkan, gençlere iş verecek, CHP'ye sahip çıkın" diyen CHP Genel Başkanı Baykal, "Pancara kota uyguladılar. Türkiye'nin şeker ihtiyacı azalmadı. Çiftçi kaybediyor, onlar kazanıyor. Önümüzdeki dönem kalkınma köyden başlayacak. Köylü ülkenin temeledir. Temel sağlam olmayınca, bina sağlam olmaz. Çiftçiye mazotta ÖTV uygulanıyor. Biz iktidara geldiğimizde bunu kaldıracağız. Çiftçi biraz kendine geldikten sonra bu tekrar konulabilir. Yeşil kartı kaldıracağız. Artık bu istismar edilmeye başlandı. Mercedes'i olan alıyor, 2 ineği olan alamıyor. Biz nüfus cüzdanına bütün bilgileri işleyeceğiz, nüfus cüzdanıyla sağlık işlemlerini yapılacak. Eğitim reformunu gerçekleştireceğiz. Gençlerimizi kabiliyetlerine göre mesleğe yönlendireceğiz, üniversite kapılarında beklemeyecek, liseyi bitirdiklerinde bileklerinde altın bilezik olacak, herkes kabiliyetine göre yetişecek" şeklinde konuştu.

"Iğdır'da poşetler, kömürler dağıtılıyor. Bunları alın hakkınızdır" diyen Baykal, konuşmasını şöyle tamamladı: "Almak günah değil, ama onlara oy vermek günahtır, sakın oy vermeyin. Kömürün arkasında bir kararname var, bu hükümet dağıtır. Daha sonraki hükümet öder diyor. KÖYDES projesinde büyük yolsuzluklar yapılmaktadır. Türkiye'nin TÜPRAŞ ihalesinden kaybı 750 milyon dolardır. Dokunulmazlıklar kaldırılsın istiyoruz. Siyasetçilerin parlamentoda 266 yolsuzluk dosyası var. Bu dosyaların arasında bir dosyada benim var. Gittim araştırdım, sordum, konusu ne diye. Bir konuşmamın zamanın geçirmişim, benim dokunulmazlığımı kaldırın, yargılanayım, dedim. Diğer yolsuzluk dosyaları da öne geleceği için buna izin vermediler. Bizim iktidarımızda halk ezilmeyecek, ülke soyulmayacak, devlet bölünmeyecek."

Baykal mitingin sonunda partisinin milletvekili adayları Yücel Artantaş ve Nuri Alagöz'ü tanıttı. Baykal, Bike restoranda partililerle birlikte öğlen yemeği yedi. Baykal, öğleden sonra da Erzurum mitingine katılacak.

haber7
 



Bu haber 182 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs