En Sıcak Konular

Pepe: Baykal 600 daire iddiasını ispat etsin

16 Temmuz 2007 15:08 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "İyi ki halkımız bu CHP’ye iktidar vermiyor. İyi ki Baykal’ı muhalefete mahkum etti. Allah bunun hem iktidarından, hem muhalefetinden bu milleti korusun" dedi.

Pepe, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde siyasette alışık olunmayan bir şekilde karalama kampanyası yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     
"Sayın ana muhalefet liderinin kulaktan dolma bilgilerle, hiçbir belgesi, bilgisi olmadan, ulu orta, ağzından çıkanı kulakları duymayacak bir şekilde şahsımla ilgili olarak bir canlı yayında söylediği rakamlar... Biraz değişken olduğu için hangi rakamdı? Önce 50’den başladı. Dedi ki, ’50 dairesi var’. Daha sonra 100 oldu. Bu 250, 300, 400, 420, 500 oldu. 550, 600, 650... Yani birileri sanki bir daire borsası oluşturdu. Seçime giderken Türkiye’de İMKB iyi prim yapıyor.
     
Benimle herhalde birileri nazar olsun diye mi yapıyorlar bunu doğrusu anlayamıyorum." Sorumluluk sahibi hiçbir siyasinin böyle bir tavır ortaya koyamayacağını kaydeden Pepe, dün İzmit Meydanı’ndan hem orada bulunan 70-80 bin kişiye, hem de televizyonlar aracılığıyla tüm Türkiye’ye görüşünü dile getirdiğini ifade ederek, "İyi ki halkımız bu CHP’ye iktidar vermiyor.
     
İyi ki Baykal’ı muhalefete mahkum etti. Allah bunun hem iktidarından, hem muhalefetinden bu milleti korusun" dedi.
     
Seçimi kaybetmesi durumunda Deniz Baykal’ın Rodos’a kadar yüzeceğini söylediğini hatırlatan Pepe, "Kendisi öyle zannediyor ama aynanın karşısında kendisini nasıl gördü bilmem. Rodos’a gidebilir mi bilmem ama giderse de geri dönmesin" diye konuştu.
    
600 DAİRE İDDİASI
     
Pepe, Baykal’ın yaptığı muhalefetten ve siyaset anlayışından son 30 yılda Türkiye’ye hiç hayır gelmediğini savunarak, çocukları, şahsı ve ailesine ait 600 dairesi olduğunu iddia eden Baykal’ı, bu dairelerin hangi ilde, hangi ilçede, hangi beldede ya da hangi parselde olduğunu açıklamaya çağırdı. Pepe, şunları kaydetti:
     
"Kendisi eğer bu ifade ettiği rakamları açıklayamazsa kendisini müfteri ve namert ilan etiğimi, tabii bunları seçim meydanlarında da söyledim.
     
600 daireyi ispat edemezse neyle kendisini suçlayacağımı ifade ettim.
     
Şimdi kendisinden cevap bekliyorum. Benim muhatabım sayın Baykal. Ben Baykal’ın taşeronlarıyla muhatap olmam." Osman Pepe, 25 yılı aşkın süredir ticaretle uğraştığını, Türkiye’nin 5-6 şehrinde yüzlerce inşaat, iş yeri, konut ve yap-sat yapmış firmaları bulunduğunu ancak devletten hiç arsa almadığını, hiç kredi kullanmadığını ve hiçbir ihale almadığını savundu. Mühendislik ve müteahhitlik hayatı boyunca devletle hiçbir hukukunun olmadığını belirten Pepe, sözlerini şöyle sürdürdü:
     
"Bana büyük annemin vasiyeti, ’oğlum devletin kapısından, vakfın arazisinden uzak ol’. Aynı vasiyeti çocuklarıma ve çocuklarımın çocuklarına ve nesillerine vasiyetim budur. Hepsini bu vasiyetle vasiyetlendirip, ’size evlatlık hakkımı helal etmem. Devletten mal almayacaksınız. Devletten iş yapmayacaksınız. Aç kalmazsınız, Allah rızkınızı verir. Namusunuzla, onurunuzla çalışın’ dedim."
    
ŞİRKETLERİN DURUMU
     
Osman Pepe, yalnızca CHP’nin ana muhalefet lideri olarak bu eleştirileri yöneltmediğini belirterek, "Ona destek veren MHP’nin borazancıbaşıları da var. Bizim hesabımızda, kesemizde, binamızda, servetimizde bir kuruş haram para yoktur. Çek-senet tahsilatından kazanılmış bir kuruş para yoktur. Ama ben milletvekili olmadan 1994 yılında, 1988-91 yıllarında İzmit’in ticaretinde ve ekonomisinde yeri olan bir ailenin şirketlerinden bir tanesi ’Dörtler’, yaklaşık 20 yıllık bir şirket. Şu anda üzerinde büyük bir iş hanı var. Ama milletvekili olduğumdan bu yana gayrifaaldir. Yalnızca kira geliri olan bir şirket. KAR İnşaat Limited Şirketi ise 11 yıllık bir şirket. Çocuklarımdan biri 28 diğeri 25 yaşında. Bu şirketin bakan olduktan sonra hiçbir ticari faaliyeti olmamıştır. Bakan olduktan sonra yap-sat dahi olsa, böyle bir alışverişi olmamıştır" diye konuştu.
     
Çocukları ve ailesinin üzerine 600 dairesi olmadığını, çocuklarının üzerine kayıtlı 5 daire bulunduğunu savunan Pepe, "Buradan 600 eksi 5, 595 tane daireyi CHP’nin Türkiye İş Bankası’ndaki hisselerinden bana temin etmesini istiyorum" dedi.
     
Pepe, Baykal’dan söz konusu dairelerin adreslerini açıklamasını istediğini belirterek, "Bazen de kızıyorum çocuklara. Çocukların 5 tane daireleri var üzerlerine. Çocuklarımın 2’si Ataköy 7-8’inci kısımda oturuyor. Büyük oğlum da Florya’da kirada oturuyor. Çocuklarımın hepsi kirada oturuyorlar. 600 dairesi olan bir adamın çocuklarının Laila’dan Reina’dan çıkmaması lazım. O biçim yaşaması lazım. Sonra hizmetçiler çifter çifter olan villada, Boğaz’da filan oturması lazım" diye konuştu.
     
Ana muhalefet liderinin sayı saymasını bilmediğini savunan Pepe, "600 çarpı 300, 400, 500 bin dolar civarında, 300 milyon dolar yapar. Hesap yapmasını herhalde bilmiyor. Zaten hesap yapmasını bilse sayın Baykal, CHP’yi sürekli aşağılara çekmez. Hesap yapmasını bilmiyor, onun neticesidir" dedi.
     
milliyet

Bu haber 316 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,343 µs