En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Gül'e tam destek

16 Temmuz 2007 13:39 tsi
Erdoğan'dan Gül'e tam destek AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, Sayın Gül'ün ismi hala masada mı?'' sorusuna, ''Tabii kesinlikle. Ama irade onun'' yanıtını verdi.

Erdoğan, Kanal 24 televizyonunda canlı yayınlanan ''Ankara Masası'' adlı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yabancılara taşınmaz satışlarına değinen Erdoğan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi rakamlarına dayanarak, iktidarları döneminde ve kendilerinden önce gerçekleşen satışlarla ilgili bilgi verdi. Erdoğan,yabancıya mülk satışının kendi dönemlerinde başlamadığını söyledi.

Kendilerinden önceki hükümet döneminde, 1999'da satılan bin 665 taşınmazın 2 bin 244 dönümlük, 2000'de satılan bin 638 taşınmazın 2 bin 743 dönümlük, 2001'de satılan bin 910 taşınmazın bin 31 dönümlük, 2002'de satılan 2 bin 831 taşınmazın bin 730 dönümlük alanı kapsadığını anlatan Erdoğan, bu satışların mütekabiliyet esasına göre yapıldığını hatırlattı.

''Alman, İngiliz, Hollandalı burada yer alabilir. Neden? Çünkü aynı şekilde biz de onların ülkesinde yer alabiliyoruz. Ama eğer onların ülkesinde yer alamamış olsaydık, biz de onlara yer vermezdik'' diyen Erdoğan, kendi dönemlerinde taşınmaz satışlarında görülen artışın nedeninin, istikrar olduğunu vurguladı.

Erdoğan, 2003'te satılan 3 bin 887 taşınmazın 2 bin 38 dönümlük, 2004'te satılan 8 bin 808 taşınmazın ise 4 bin 655 dönümlük alana karşılık geldiğini belirterek, bu dönemde yapılan satışların daha çok daire ve villa türü satışlar olduğuna işaret etti.

''Bunu 'Türkiye satılıyor', 'GAP satılıyor' haline getirdiler. GAP'ta bizim şu ana kadar satılmış bir metre kare yerimiz yoktur. Hepsi yalan'' diyen Başbakan Erdoğan, bölgede İsraillilerin toprak ve taşınmaz satın aldığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine de ''Yalan. Böyle bir şey yok'' dedi.

-PETKİM'İN ÖZELLEŞTİRİLMESİ-

PETKİM'in özelleştirilmesi sürecine de değinen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Bunu nasıl AK Parti üzerinde bir gölge haline getiririz?'' diye düşündüklerini ifade etti.

Erdoğan, ''Bunu peşkeş olarak değerlendiriyorlar. Çok ayıp. Kaldı ki, eğer bugün PETKİM satılmazsa yarın ne olacağı belli mi? Yarın belki Türkiye'de ikinci bir petrokimya tesisi kurulacak. Belki üçüncüsü, dördüncüsü kurulacak. Türkiye devamlı değişiyor'' diye konuştu.

SEKA'nın satış sürecini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, kağıt sanayinde özel sektör olmadığı dönemde, SEKA'nın büyük öneme sahip olduğunu, ancak medya kendi sektörünü oluşturmaya başladıktan sonra SEKA'nın zarar ettiğini söyledi. İktidara geldikleri dönemde SEKA'nın 658 milyon dolar yıllık zararı olduğunu dile getiren Erdoğan, karar verdiklerini ve SEKA'yı kapattıkları söyledi. SEKA arazisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini ve yeşil alan haline getirildiğini söyleyen Erdoğan, ''Bu mu Türkiye'ye hizmet, bu mu Türkiye'de milliyetçilik, yoksa affedersiniz, bu tür geniş ufuklu bakışı engellemek mi?'' diye sordu.

Sabiha Gökçen Havalimanıyla ilgili ihaleye de değinen Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde havalimanının kapalı ve zarar eder konumda olduğunu belirterek, ''Geldik, ele aldık, başladık çalıştırmaya. Yavaş yavaş para kazanmaya başladı ve maliyeti 750 milyon dolardır. Bugün yaklaşık dolar bazında 4 milyar dolara gitti, 250 milyon dolarlık da yatırım yapacak alan firma oraya'' dedi.

-''SAYIN GÜL'ÜN İSMİ HALA MASADA''-

Başbakan Erdoğan, ''Sizin uzlaşmayla ilgili ifadenizden sonra bu sanki Sayın Gül'ün dışlandığı gibi yorumlara da yol açtı. Sayın Gül ile bunu konuştunuz mu? Sayın Gül'ün ismi hala masada mı?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

''Şunu çok açık, net söylemem lazım; Tayyip Erdoğan olarak benim Sayın Gül'ü dışlamam diye bir şey asla düşünülemez. Ben bunu benimle görüşen bütün gazetecilere söyledim. Ama hedef saptırıyorlar. Bir defa Sayın Gül'ün buradaki takdiri, buradaki iradesi benim için çok önemlidir. Neden? Çünkü Sayın Gül benim bir yol arkadaşım olarak, bir dava arkadaşım olarak, bu gelişmelerde çok ciddi manada bir haksızlığa uğratılmıştır.

Geçen akşam, Bahçeli, baktım, benimle dava arkadaşımın arasını açma yöntemleri deniyor. Ben manevra yapmışım da onu böyle bir pozisyona itmişim. Sayın Bahçeli; Boşuna böyle şeylerle uğraşma, o sizin karakterinizdir, bizim kardeşlik anlayışımız, dava arkadaşlığımız farklıdır. Biz bulunduğumuz koltuklara yapışıp kalanlardan değiliz. Öyle bir derdimiz yok. Nasıl ki, Sayın Gül başbakanlık görevindeyken, başbakanlık görevini bana teslim etme nezaketini gösterebildiyse, ben de cumhurbaşkanlığı noktasında kararımı verdikten sonra o makama kardeşimin, arkadaşımın layık olduğu nezaketini gösterme durumundaydım ve bunu da yaptım.

Bunu yaparken de en geniş manada istişarelerimi yaptım, bütün arkadaşlarımla, teşkilatımla, sivil toplum örgütlerinin bazılarıyla, bazı gazeteci arkadaşlarımla da görüştüm. Hepsiyle görüştükten sonra da bu kararı verdim. Ama maalesef beklemediğimiz, ummadığımız tuzaklarla karşı karşıya kaldık.''

''Sayın Gül'ün ismi hala masada mı?'' sorusuna da Başbakan Erdoğan, ''Tabii kesinlikle. Ama diyorum ya, irade onun'' cevabını verdi.

-İRAN DOĞAL GAZ ANLAŞMASI-

İran ile yapılan doğal gaz anlaşmasıyla ilgili değerlendirmesi de sorulan Başbakan Erdoğan, bunun yeni bir çalışma olmadığını, uzun bir çalışmadan sonra özellikle Avrupa hattına yönelik böyle bir adım atıldığını belirtti. Bu adımla beraber Türkmenistan, İran ve Türkiye'nin bir üçlü oluşturduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, anlaşmayla Türkiye'nin hem Türkmenistan'daki hem İran'daki gazı alıp sevk edebileceğini söyledi.

Erdoğan, ''Rusya, ABD nasıl ki, kendi kararını kendisi veriyorsa, Türkiye de kendi kararını kendisi verecektir. Bu noktada, 'Şu ne der, bu ne der' bizi ilgilendirmiyor. Bizim buna ihtiyacımız var. Ülkemizin ekonomisiyle ilgili güçlü bir ekonomide adımlarımızı kendimiz atacağız. Kararımızı kendimiz vereceğiz, biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, birilerine kestirmeyiz'' diye konuştu.

Bütün partilere gönül veren, tüm vatandaşları 22 Temmuz'da sandık başına çağıran Erdoğan, ''22 Temmuz bir istikrar kararını vermek yahut bir bilinmeze gitmek olabilir. Daha güçlü bir kararı vermek üzere tüm vatandaşlarımın sandığa gitmesini özellikle istirham ediyorum'' dedi.
 
zaman



Bu haber 172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs