En Sıcak Konular

'Hükümetin ilk 1.5 yılı gözden kaçırılıyor

16 Temmuz 2007 13:34 tsi
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Hükümetin ilk 1.5 yılı gözden kaçırılıyor. Bu dönemde Türk insanının daha özgür düşünebilmesinin ve yaşayabilmesinin önü açılmıştır'' dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Fırat, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) tarafından Seyhan Oteli'nde düzenlenen ve AK Parti Adana milletvekili adaylarının konuk olduğu ''İş Dünyası ve Siyaset Toplantıları'' konulu toplantıda, ekonomiyi hükümetlerin değil, bireylerin kalkındırdığını söyledi.

İnsanların özgürce düşünebilmesinin ve demokrasi içinde yaşamasının sağlanmasının tüm ekonomik gelişmelerin temelini oluşturduğunu ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

''Hükümetin ilk 1.5 yılı gözden kaçırılıyor. Bu dönemde Türk insanının daha özgür düşünebilmesinin ve yaşayabilmesinin önü açılmıştır. Modern dünyadaki kriterler yakalanmıştır. Gayri Safi Milli Hasıla artmışsa istikrar sağlanmışsa bunun arkasında olan şey bireyin özgürleşmesidir.''

Hükümetleri dönemindeki en önemli çalışmalardan birinin de 17 Aralık 2005'te AB ile görüşmelere resmiyet kazandırılan imzanın atılması olduğunu belirten Fırat, bunun ''statükocu'' bazı çevreler tarafından hoş karşılanmadığını söyledi.

Bu imzanın Türkiye için dönüm noktası olduğunu kaydeden Fırat, ''Bunu bir kesim kendi statükolarının devamında tehlike olarak görüyordu. Özgürlüklerin Türk halkı için lüks olduğunu savunuyorlardı ama istedikleri olmadı'' dedi.

Devletin içinde kümelenmiş organize suç örgütü olduğunu savunan Fırat, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 2-3 aydır yürütülen bazı operasyonlar var. İstanbul'da başlayan bu operasyonlarda ortaya çıkarılan bombaların ordu malı olduğu anlaşılıyor. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombanın aynısı bir çöplükte bulunmuş nasıl bulunmuşsa. Bombanın çöplükten devşirildiği söyleniyor. Operasyonlar genişledikçe enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

Hrant Dink cinayeti, Danıştay saldırısının arkasından da aynı sonuçlar çıkıyor. PKK terörü Türkiye'nin en önemli sorunlarından biridir. Size soruyorum? 'Bu organize terör hareketi PKK teröründen daha hafiftir, devleti ve toplumu daha az hedef alıyor' demek mümkün mü? Toplum, bu olayların niye olduğunu düşünmek zorundadır. Bu organizasyonu sorgulamak lazım. Bu sorunu halledersek ülke zıplar.''

Bu arada, dinleyiciler arasında bulunan Türkan Cerrahoğlu, Fırat'ın konuşmasına, bazı kurumların zan altında bırakıldığını ileri sürerek tepki gösterdi. ADSİAD Başkanı Süleyman Onatça'nın soru ve cevap bölümünün toplantının sonunda olacağını hatırlatması üzerine tartışma sona erdi.

Daha sonra söz alan milletvekili adayı Nejdet Ünüvar da tam anlamıyla gelişme sağlanabilmesi için kurumlararası ilişkilerin mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlık personeli sayısında fazlalık olduğu yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Ünüvar, 5 bin olan tıp fakültesi öğrenci sayısının mutlaka artırılması gerektiğini savundu.

Toplantıya, milletvekili adayları Fatoş Gürkan, Elif Uçar, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, AK Parti İl Başkanı Attaroğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

haber10



Bu haber 223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs