En Sıcak Konular

Koç: Mahkeme siyasi bir karar vermiştir

24 Eylül 2012 16:08 tsi
CHP Genel Başsan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Balyoz davasında yargılamanın adil olmadığını öne sürerek, "Mahkeme siyasi bir karar vermiştir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısı arasında basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Balyoz sanıklarıyla ilgili verilen mahkumiyet kararlarını değerlendirdi. CHP'nin darbeye de darbe girişimine de karşı olduğunu ifade eden Koç, CHP'nin vesayete de karşı olduğunu karşı durmaya da devam edeceğini belirtti.

"Postallı darbeye de, cübbeli darbeye de karşıyız." diyen Koç,  demokrasiden ve hukuk devletinden yana olduklarını, darbeye karşı olunup ta hukuk darbesi yapıldığını ileri sürdü. Balyoz davasında adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini iddia eden Koç, sanıklar suç işlediği takdirde cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Koç, bu davada mahkeme başkanının olduğunu, savcının olduğunu, sanığın olduğunu fakat avukatın ve adaletin olmadığını söyledi.

Yargılamanın olmadığını yineleyen Koç, mahkemenin siyasi bir karar verdiğini ileri sürdü. Koç, Balyoz yargılamalarını, Yassıada yargılamasına, Deniz Gezmiş yargılamasına benzetti.
12 Eylül yargılamaları ile Silivri yargılamalarını işkence olarak birbirine benzeten Koç, "Yaşanılan süreç yeni bir vesayet sürecine girildiğinin göstergesi. Yen vesayetin tamamlanması için yükümlülerden sökülecek apoletler Başbakan'a takılmalı." diye konuştu.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs