En Sıcak Konular

Kapıkule'de 50 bin seçmen oy kullandı

16 Temmuz 2007 13:23 tsi
25 Haziran'da başlayan seçim sürecinde yurda giriş yapan 300 bin Türk'ten oy hakkı bulunanlardan 50 bini Kapıkule Gümrük Kapısı'nda kurulan 5 ayrı sandığa oylarını attı.

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz izinlerini geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan aileler, kurulan sandıklarda oy kullanmaya devam ediyor. 25 Haziran'da başlayan seçim sürecinde yurda giriş yapan 300 bin Türk'ten oy hakkı bulunanlardan 50 bini Kapıkule Gümrük Kapısı'nda kurulan 5 ayrı sandığa oylarını attı.

Yaz tatilini geçirmek için çalıştıkları Avrupa ülkelerinden anavatana giriş yapan aileler, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki yoğunluk nedeniyle zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. 8 ayrı peronda gümrük işlemlerini tamamlayan aileler, daha sonra gümrük sahası içinde 2 ayrı bölümde kurulan seçim sandıklarında oylarını kullandı. Yoğun ilgi nedeniyle, sandık başında zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. 25 Haziran'dan itibaren yurda giriş yapan 300 bin Türk'ten 50 bini 22 Temmuz genel seçimleri için oy kullandı.

Avrupa'da yaşayan Türk işçilerin genel seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Seçim Kurulu yetkilileri, “3 vardiyalı olarak 24 saat süreyle oy kullanma işlemleri gerçekleşiyor. Gümrük sahası içine kurulan 5 ayrı sandıkta günlük ortalama 4 bin civarında kişi oy kullanıyor. Yoğun ilgi nedeniyle sandık sayıları yetersiz kalıyor. 22 Temmuz gününe kadar 65 binin üzerinde oy kullanılmasını bekliyoruz” dedi.

Yaz tatilini geçirmek için Hollanda’dan geldiğini belirten Murat Birsen, “2 gün süren yolculuğun ardından yurda giriş yapabildik. Gümrük işlemlerini yaptırmak için yaklaşık 3 saat beklememize rağmen vatandaşlık görevimi yerine getirdim ve oyumu kullandım” dedi.

24 SAATTE 18 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Öte yandan, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda son 24 saat içinde yaklaşık 18 bin kişi giriş yaptı. Yoğunluk nedeniyle gümrük sahası içinde zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Kuyrukta bekleyenler, otomobillerinin klaksonlarını çalarak protesto etti.

hürriyet
 



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs