En Sıcak Konular

'Son damga'yı polis vurdu

16 Temmuz 2007 12:45 tsi
Mersin başta olmak üzere 8 ilde yapılan 'Son damga' operasyonunda 45 kişi gözaltına altına alındı. Gözaltına alınanlardan 2'sinin polis olduğu ve devleti milyarlarca YTL zarara uğrattıkları tespit edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mersin başta olmak üzere 8 ilde yaptığı 'Son damga' operasyonunda aralarında Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden 2 polisin de bulunduğu toplam 45 kişi gözaltına altına alındı. Şüphelilerin, sahte belgelerle araç ve egzos muayenesi, sahte ruhsat, kaşe ve mühür hazırladıkları ileri sürüldü.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Mersin'de ikamet eden diğer illerle bağlantılı şahısların, sahte belgelerle sahte araç ve egzoz muayenesi yaptıkları, sahte ruhsat, kaşe ve mühür bastırdıkları belirlendi. Şahısların ayrıca, motorlu araç muayenesinde ruhsatın üzerine yapıştırılan sahte "TCK" hologram yaptıkları ve araç ruhsatlarının ön yüzüne yapıştırılan "EGM" yazılı sahte hologram yaptıkları, bu hologramlarla ve kullandıkları mühür ve kaşelerle çalıntı ve hurda araçlara araç tescili yaptıkları ve devleti milyarlarca YTL zarara uğrattıkları tespit edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonunda Mersin, Adana, Ankara, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Nevşehir ve Konya illerinde eş zamanlı yapılan "Son damga" operasyonunda, 45 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bu kapsamda 8 ilde gözaltına alınan 45 şüpheli şahısın içerisinde Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memurunun da olduğu öğrenildi. Şüphelilerin iş yerlerinde, ikametgahlarında, kullandıkları araçlarda ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise, 1 adet hologram basımında ve laminasyon işlemlerinde kullanılan makine ve kalıpları, 6 adet mühür makinesi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, toplam 6 adet şarjör, 115 adet fişek, çok sayıda sahte hologram ve hologram yapımında kullanılan folyolar, sahte vergi dairesi alındı makbuzları, sahte belge yapımında kullanılan kaşeler, mühürler, sahte plakalar, tescil belgeleri, sigorta poliçeleri, değişik araçlara düzenlenmiş ilişik kesme belgesi, motorlu araç tescil belgeleri, belge fotokopileri, araç tescil müracaat ve işlem formları, değişik araçlara sahte olarak düzenlenmiş motorlu taşıt egzoz emisyon ruhsatları, plaka levhaları, motorlu taşıtlar fenni muayene izin belgeleri, muayene harç makbuzları, boş nüfus cüzdanı örnekleri ve ikametgah ilmühaberleri, içerisinde sahte belge örneklerinin bulunduğu masa üstü bilgisayarlar, vergi dairesi makbuzları paket programının olduğu diz üstü bilgisayar, yazılımında kullanılan özel printera el konulduğu açıklandı. Gözaltına alınan 45 şüpheli "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kıymetli damgada sahtecilik, para ve kıymetli damgaları yapmaya yarayan araçlar, mühürde sahtecilik ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu arada şahısların adliyeye çıkarılışı sırasında yakınları görüntü almak isteyen gazetecilere tepki gösterdi. Polislerin araya girmesiyle şahısların yakınları adliye önünden uzaklaştırılırken, gözaltına alınan şahıslardan bazıları 'En büyük Türkiye Cumhuriyeti' diye bağırdı. Bazı şahısların yakınları ise, adliye merdivenlerinde sinir krizi geçirerek Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

haber7



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs