En Sıcak Konular

Amasra'ya "Barış Akarsu" ilgisi

16 Temmuz 2007 12:42 tsi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ölen ve Bartın’ın Amasra ilçesinde defnedilen şarkıcı Barış Akarsu’nun mezarını ziyarete ve tatile gelen turistler, ilçedeki otel ve pansiyonları dolduruyor.

Alınan bilgiye göre, koyları, tertemiz kumu, az dalgalı suları ve doğayla bütünleşen güzellikleriyle Karadeniz’in önemli turistik alanları arasında yer alan Amasra, Barış Akarsu’nun hayranlarının yoğun ilgisini görüyor.
     
Yaşamını yitiren genç sanatçının mezarını ziyaret etmek için ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşlar, Akarsu’nun "kumsaldan geldim" dediği deniz kenarında sanatçının arkadaşlarıyla sohbet ederek, hemen her kafe ve büfede çalınan şarkılarını dinliyorlar.
     
Akarsu’nun mezarını ziyaret eden her yaş grubundaki hayranları, sanatçı için dua ederek, taraftarı olduğu Beşiktaş’ın bayrağı ve forması gibi çeşitli eşyaları mezarının kenarına bırakıyorlar.
    
Helenistik dönemden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu turistik ilçede, ünlü heykeltıraş Tankut Öktem’in, gitarıyla tasvir edildiği 3 metrelik heykelini yapacağı Akarsu için oluşturulan hatıra defterlerine hayranları duygularını yazıyorlar.
     
BARIŞ’IN ANISI YAŞATILACAK
     
Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, yaptığı açıklamada, Barış Akarsu’nun yaşamını yitirmesi üzerine Amasra’da çok büyük üzüntü yaşandığını, ilçelerinin her yerinde genç sanatçının hatıralarının olduğunu söyledi.
     
Akarsu’nun hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’nin değişik bölgelerinden insanların ilçeye geldiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
     
"Özellikle hafta sonları bin 500 civarında yatak kapasitesine sahip oteller ile 2 bin yatak kapasiteli pansiyonların tamamı doluyor.
     
Günübirlik de çok sayıda kişi ilçeye geliyor. Hafta sonları nüfusunun 4 katı turist ağırlayan Amasra’da Barış’ın acısını hayranlarıyla paylaşıyoruz. Genç sanatçıyı ilelebet yaşatacağız. Tanınmış heykeltıraş Tankut Öktem, heykel hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yılın ağustos ayı sonuna kadar ilçe merkezine heykeli dikme amacındayız. Yılda yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği bölgemize gelen Barış Akarsu hayranları vefa örneği sergiliyorlar. Sanatçının yurtseverliği, insan, hayvan ve tabiat sevgisinin genç nesiller tarafından ilelebet hatırlanması için elimizden geleni yapacağız."
     
milliyet

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs