En Sıcak Konular

PKK'lı teröristten itiraflar...

16 Temmuz 2007 12:23 tsi
Terör örgütü PKK adına, Diyarbakır'ın Kulp-Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında silahlı faaliyet yürütürken, Diyarbakır'da yakalanan 'Serhat' kod adlı PKK'lı S.C. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.C., örgüte ve katıldığı e

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açılan S.C.'nin yargılanmasına başlandı.
 
S.C., müteahhitlik yapan MHP Diyarbakır İl Başkanı ve 1'inci sıra milletvekili adayı Abdullah Arzakçı'ya ait 2 iş makinasının yakılması başta olmak üzere çok sayıda silahlı eylem ile ilgili itiraflarda bulundu.
 
Kuzey Irak'taki kamplarda eğitim aldıktan sonra Diyarbakır kırsalına geldiğini anlatan S.C., "İstanbul'da bir barda çalışırken 5 yıl önce örgüte katıldım. Diyarbakır kırsalında 15'i kadın 80 örgüt mensubu barınıyor. Ellerinde Biksi, Kannas, roketatar var" dedi.
 
S.C., "Kocaköy ilçesinde bir mermer ocağına baskın yaparak, 2 işçiyi yanımıza alıp ocağa ait pikapla Hani'deki mermer ocağına geldik. Buradan da 1 işçiyi alarak aracı ateşe verdik. Lice yolundaki Mermer Karakolu'na saldırdık. 1 asker yaralandı. Hani yolunda 1 askeri aracı seri biçimde tarayıp pusu attık" diye konuştu.
 
Eylemlerini tek tek anlattı
 
S.C., Kulp'taki Panak karakoluna 2 ayrı noktadan saldırı düzenlendiğini, bu eylemin 'Panzer Kemal' kod adlı PKK'lının talimatıyla gerçekleştiğini, ayrıca Hani ilçesindeki Topçular karakoluna ait güvenlik kamerası sistemiyle ilgili çalışma yapan 2 kişiye ait araca mayınlı saldırı yapıldığını anlattı.
 
S.C., "Aynı karakol yoluna mayın konularak 5 korucu yaralandı. Lice'de operasyonda hastalanıp yürüyemeyecek durumda olan bir askeri almaya gelen askerlere bizim grupta bulunan Seyfi, Devrim ve Cudi pusu attı. 1 başçavuş öldü, 1 asker ile 1 korucu yaralandı. Lice'de Vali Aydın Arslan Harekat Üssü'ne simit ve poğaça götüren bir ticari araca dönüşte silahlı saldırı oldu, 1'i öldü, 2'si yaralandı. Lice- Diyarbakır yolundaki mayınlı eylemde 1 teğmen ile 1 uzman çavuş yaralandı, bu eylemi Felat kodun grubu yaptı" dedi.
 
"Kocaköy ilçesinde bomba imha uzmanı Kuddusi Demli adlı polisin öldürülmesi olayını Garzan grubu yaptı" diyen S.C., "Eylem talimatını grubun lideri Panzer Kemal verdi. Abalı karakolu yakınlarındaki mayınlamada 1 yüzbaşı ile 2 asker yaralandı, eylemi Hemgin kod gerçekleştirdi. Lice Ziyaret tepe mevkiinde konumlanan askerlere ateş açıldı, 1 uzman çavuş yaralandı, eylemi Hemgin kodun grubu yaptı" itiraflarında bulundu.
 
S.C. daha sonra, "Lice-Kulp yolunda 3 adet düzenek konuldu, ayrıca Kayacık Karakolu'na roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açtık. Kulp'ta yol yapım ihalesini alan ve müteahhitlik yapan MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı'ya ait 2 iş makinasının yakılması eylemini Hebat, Çiya ve Murat kod ile gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.
 
Duruşma bazı eylem evraklarının ilgili jandarma komutanlıklarından istenmesine karar verilerek ertelendi.

cnntürk



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs