En Sıcak Konular

'Türkiye bir çalkantı yaşıyor, ancak kriz yok'

16 Temmuz 2007 12:02 tsi
'Türkiye bir çalkantı yaşıyor, ancak kriz yok' Dünyanın gözü seçim arifesindeki Türkiye'de... The Times gazetesi, Türkiye'nin ''alelacele karar verilen seçimlere hazırlanırken bir çalkantı yaşadığı'' görüşüne yer verdi, ancak bu çalkantının henüz krize dönüşmediğini yazdı.

İngiliz The Times, Türkiye'de seçimle ilgili gelişmeleri "Türkiye Çalkantıları" başlıklı bir köşe yazısında değerlendirdi.
 
Gazete, seçim öncesi yaşananların, "Türkiye'de olan bitenin Avrupalıları da etkileyeceğinin endişe verici bir işareti" olduğunu kaydetti.
 
Dindarlar da dahil olmak üzere, Türk halkının büyük bir çoğunluğunun "dinin özel yaşama girdiği" görüşünde olduğunu yazan gazete, bu nedenle seçimleri "Atatürk'ün devrimlerine muhafızlık yapan güçlü asker" ile "siyasetle dini birbirine karıştırmak için gizli bir gündem güden İslamcılar" arasında yapılacak bir karşılaşma gibi görmenin "yanıltıcı" olacağını belirtti.
 
Ancak The Times bu seçimin "üzeri örtülü ve gizli bir anlamı olduğu duygusunun hakim olduğu, bunun da Türkiye'nin kimliğini derinlemesine etkileyecek, Batı ve Müslüman dünyası ile ilişkilerini belirleyecek bir seçim olarak görülmesi gerektiği" görüşüne yer verdi.
 
"AKP büyük mücadele verdi"
 
The Times, "AKP'nin 2002 yılında iktidara gelmesinden sonra İslamcı köklerinin bir tehdit oluşturmadığını, aksine Batılı müttefiklerine İslam ile demokratik değerlerin bağdaştığının güvencesini vermek için büyük gayret sarfettiğini" yazdı.
 
Gazete, Türkiye’de muhafazakar, milliyetçi, daha dindar ve katiyetle daha az Batı yanlısı olan ve adına "pazar köktendincileri" denen elit bir kesimin varlığından söz edip bu kesimin artan siyasi ağırlığının korkutucu olduğunu da belirtti.
 
Muhalefet arasındaki ağız dalaşları ve Avrupa'nın Türkiye'ye sırtını dönüp, ABD tarafından da ihmal edildiği görüşünün yaygın hale gelmesinin bir sonucu olarak seçimi AKP'nin kazanacağını yazan The Times, Türkiye'nin kaderini Batı Asya'da aramaktan başka çaresi kalmadığı görüşünün hakim olduğunu yazdı.
 
Gazete, Türkiye'nin "dostları ve müttefikleri" tarafından ihanete uğradığı duygusunun, istenmeyen ve tehlikeli sonuçlara yol açtığını ve bu durumun Avrupalıları uyandırması gerektiğine dikkat çekti.

cnntürk



Bu haber 202 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs