En Sıcak Konular

Tel Abyad'daki son karakol düştü

21 Eylül 2012 16:39 tsi
Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde 4 gündür süren çatışmalarda sona geliniyor.

Muhalifler ilçeyi tamamen kontrolü altına almak üzere. Dün akşam saatlerinde ilçede bulunan bir taburu ele geçiren muhalifler, gece boyu süren çatışmanın ardından bugün diğer karakolu da ele geçirdi.

Muhalifler dört günlük mücadele sonrasında Esed'in askerlerini geri püskürttü. Esed ordusuna bağlı yaklaşık 200 askerin karakolu terk ederek bir okula sığındıkları öğrenildi. Bu arada Suriye ordusu 10 kilometre uzaktan toplarla kaybettikleri topraklara bomba yağdırıyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe sınırında Esed'e bağlı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında 4 gündür aralıksız çatışma devam ediyor. Muhalifler önce sınır kapısını ele geçirdi, ardından bölgedeki taburları kuşattı. Dün akşam saatlerinde ilçede bulunan iki karakoldan birini ele geçiren muhalifler, gece boyu bölgede bulunan ikinci karakolu ele geçirmek için çatıştı. Bugün öğlen saatlerine kadar çatışan muhalifler ikinci karakolu da ele geçirdi. Suriye ordusuna bağlı askerler geri çekildi. Askerlerin bir okula sığındıkları, muhaliflerin okulu kuşattıkları öğrenildi.

Esed ordusuna bağlı topçular ise 10 kilometre uzaklıkta mevzilendikleri yerden top atışlarını aralıklarla yapıyor. Muhaliflerin aldıkları yerler ağır bombardımana tutuluyor. Düşen top mermileri Akçakale'den rahatlıkla izlenebiliyor. Merminin düşmesi ile gökyüzünü duman tabakası kaplıyor.

Öte yandan muhalifler PKK'nın kontrolünde olan bölgelere ulaştı. Tel Abyad'ın da ele geçirilmesi ile geniş bir alan Suriye ordusundan arındırılmış olacak.

cha



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs