En Sıcak Konular

Filistin Yönetimi'nden Romney'e tepki

21 Eylül 2012 11:08 tsi
ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney'in, Filistin yönetimini ''barışa ilgili olmamakla'' suçlaması Ramallah tarafından tepkiyle karşılandı.

Filistinli başmüzakereci Saib Ureykat, Mitt Romney'in özel bir toplantı sırasında yaptığı konuşmasında Filistin tarafını ''barışla hiçbir ilgili olmamakla'' suçlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ureykat, düzenlediği basın toplantısında, ''Barışın sağlanmasından bizden fazla yarar sağlayacak kimse yok, barışın olmamasından da bizden fazla zarar görecek kimse yok'' dedi.

İsrail'in Filistin topraklarındaki sürekli işgaline müsamaha gösterenlerin ''barış ve demokrasiye karşı çalıştıklarını'' ifade eden Ureykat, dünya liderlerini ''umutsuzluk değil, ümit ve imkanlar yaratmaya'' çağırdı.

Romney'in, Florida'da geçen Mayıs ayında katıldığı özel bir bağış toplama etkinliği sırasındaki konuşmasından gizlice çekilmiş, Mother Jones dergisinin internet sitesinde yayınlanan videosunda Cumhuriyetçi Başkan adayı, ''Amerikalıların yüzde 47'sinin kendilerini devlete muhtaç olarak gördükleri, Filistinlilerin İsrail'le barış yapmaya ilgi duymadığı ve İsrail'in yıkımını istediği'' gibi tartışmalara yol açan sözler sarf etmişti.

Romney, sözkonusu konuşmasında, İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda oldukça karamsar tablo ortaya koyarak şunları kaydetmişti:

''Bunlar çözülmesi çok zor sorunlar. Zaten Filistinliler de barışı istemiyor, siyasi amaçlarla İsrail'in yıkımına ve yok edilmesine kendilerini adamışlar. Bir derece istikrar umut ediyorsunuz, ama bunun çözümsüz bir problem olarak kalmaya devam edeceğinin de farkındasınız. Topu sahaya atarız ve eninde sonunda bir şekilde bir şeyin olmasını ve bunu çözmesini umut ederiz. Hemen yakında bunu çözmeye çalışmak için savaşa girmeyiz.''

aa


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs