En Sıcak Konular

Ülkücü yazar MHP'ye oy vermeyecek

16 Temmuz 2007 10:13 tsi
Ülkücü yazar MHP'ye oy vermeyecek

Yeniçağ yazarı Mustafa Aslan, "Bu benim 41 yıldır emek verdiğim MHP bu değil" diyerek bu partiye oy vermeyeceğini ilan etti. Köşe yazısını ve son günlerdeki gelişmeleri değerlendiren yazar CHP-MHP ittifakı için de bakın neler söyledi...

Yeniçağ Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Aslan, dünkü yazısında “Bu benim 41 yıldır emek verdiğim MHP değil” diyerek bu partiye oy vermeyeceğini ilan etti. Köşe yazısını ve son günlerdeki gelişmeleri Vakit gazetesine değerlendiren Aslan, CHP-MHP ittifakı gibi söylemlerin parti tabanında ciddi sıkıntılar meydana getirdiğini söyledi.

“MHP FARKLI BİR ŞEKLE DÖNÜŞTÜ”

Mustafa Aslan, “Devlet Bahçeli ve yol arkadaşları, MHP’yi Alparslan Türkeş’in kurduğu partiden farklı bir şekle dönüştürdüler. Bu MHP, benim 41 yıl emek verdiğim MHP değil. Hem Turancı olacak partinin kuruluş amacı, hem de AB’nin kapısında bekleyecek. İlahi Kelimtullah-ı kendisine şiar edinmiş olacak imanından dolayı, hem Avrupa Birliği’ne evet diyecek. AB 21. yüzyıl haçlısıdır. Bunun başka izahı yok. AB’ye, IMF’ye, Dünya Bankası’na ‘hayır’ diyemeyen, milletiyle barışık duramayan bir MHP oluştu. Halk halk diye diye 40 yıldır bizim içimizi boşalttılar. Milletliğimizi kaybediyoruz. Milletliğimizi kaybedince devletliğimiz kaybolacak” şeklinde konuştu.

“MHP DE DAHİL, AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”

“Şu anda 4 partinin de birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine. Buna MHP’de dâhil. Bu yüzden ben bunların 4’üne de oy vermiyorum” diyen Aslan, MHP üyeliğinin olup olmadığı yönündeki sorumuza da, “MHP üyeliğim vardı, şimdi yok. Bahçeli’nin genel başkanlığından beri yok” cevabını verdi.

“PARTİ TABANINDA SIKINTI VAR”

MHP’nin Türk-İslâm anlayışının değişip değişmediği ve gündeme gelen CHP-MHP koalisyonu söylentilerinin parti tabanında nasıl algılandığı şeklindeki sorumuza da cevap veren Mustafa Aslan, “Ben aynı zamanda milliyetperver bir vatanperverim. İşte bu vatanperverlik ve milliyetperverlik anlayışında, Devlet Bahçeli ve arkadaşlarıyla farklılığımız var. Tabanda ciddi oranda kopukluk var. ‘Kral çıplak’ diyenleri Devlet Bahçeli asla yakınında bırakmadı” şeklinde konuştu.

‘BENİM OYUMUN ADRESİ’

Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Mustafa Aslan, Yeniçağ'daki yazısında, "Benim oyumun adresi" diyerek, MHP'ye neden oy vermeyeceğini şöyle açıklıyor:
“MHP’ye oy vermeyeceğim. Sebebini aylardır bar bar bağırdığım için. Dış ve iç politikalarında AKP ve CHP’den farklı bir söylemleri olmadığı için. Hele tam öfkemin bittiğini sandığım bir dönemde ip alış verişine girerek komikleştiği için. Adı milliyetçi, temeli ülkücü olmasına rağmen; 12 Eylül’de Ülküdaşlarıma işkenceler edenlere listelerinde yer verdiği için. Diğer sebepleri arz ettiğim gibi aylardır söyledik zaten…”

Vakit
 



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,902 µs